Kupranugarių jauniklei motiną atstoja žmonės

Lietuvos zoologijos sodo darbuotojai, prižiūrintys kupranugarius, gyvena jau 43 bemieges paras. Jie kas dvi valandas pasikeisdami dieną ir naktį maitina sode gimusią kupranugarių patelę Mūzą.

Gyvūnų prižiūrėtoja Ž.Mackevičienė kupranugarių jauniklę Mūzą maitina kas dvi valandas.<br>P.Mantauto nuotr.
Gyvūnų prižiūrėtoja Ž.Mackevičienė kupranugarių jauniklę Mūzą maitina kas dvi valandas.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Apr 10, 2015, 1:09 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 3:29 AM

Sekmadienį Lietuvos zoologijos sodo lankytojai pirmą kartą pamatys naują sodo gyventoją — kupranugarių jauniklę Mūzą.

Kaune, zoologijos sode gyvenanti kupranugarė Maša vasario 27—osios naktį atsivedė sveiką palikuonę. Nors patelė rūpinasi jaunikle, tačiau mažylė nežindė motinos pieno.

Todėl sodo darbuotojai nusprendė patys išmaitinti mažą kupranugarę. Gyvūnų prižiūrėtoja Živilė Mackevičienė pasakojo, kad ji ir dar 4 kolegės jauniklę maitina kas 2 valandas ir dieną ir naktį. Tai teks daryti, kol kupranugarei sukaks 6 mėnesiai.

Darbuotojai, prižiūrėdami kupranugarę taip susibuičiuliavo, kad kupranugarei suteikė Mūzos vardą.

Jauniklė kiekvieno maitinimo metu iš buteliuko iščiulpia po 200 mililitrų specialaus gyvūnams skirto mišinio. Taip pat darbuotojai specialiai Mūzai verda ir avižinių dribsnių bei ryžių mišinį.

Su mama gyvenanti Mūza auga sveika ir žvali, laigo po voljerą. Kadangi yra pratusi prie žmonių, smalsiai dairosi į lankytojus.

Jauniklė patinka ir jos tėvui Feliksui. Jis gyvena gretimame voljere drauge su kita jana kupranugare Gražuole. Sodo darbuotojai tikisi, kad jie susiporuos.

Tačiau Feliksas į jauną patelę nekreipia dėmesio. Jam kur kas labiau rūpi greta esančios Mūza ir Maša. Patinas ir jauniklės motina per tvorą meiliai bučiuojasi.

Ž.Mackevičienė sakė, kad kupranugarių jauniklė sode greičiausiai gyvens vienerius metus. Vėliau, siekiant išvengti kraujomaišos, Mūza iškeliaus į kitą zoologijos sodą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.