Nepraleiskite šiltų dienų – sekmadienį orai keisis

Galingas, sausas ir šiltas anticiklonas penktadienį jau apglėbė didesnę Europos dalį, prieš kelias dienas į jo poveikio sferą pateko ir Lietuva.

Šilti ir malonūs orai savaitglį vilios į gamtą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šilti ir malonūs orai savaitglį vilios į gamtą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Apr 10, 2015, 8:46 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:18 AM

Iš pietinių platumų keliaujanti šilumos banga ir nuo ryto iki vakaro danguje žaižaruojanti saulė Vidurio ir Vakarų Europoje temperatūrą šiandien kilstelės iki 15–20, o kai kur ir iki 22–24 laipsnių šilumos.

Mūsų šalyje oras sušils iki 12–17 laipsnių, pajūryje dėl vėsinančio Baltijos jūros poveikio termometrai rodys 9–11 laipsnių šilumos. Dangus išliks beveik giedras, gal kiek daugiau debesų sukiosis šiauriniuose regionuose. Nelis.

Vėjas pūs iš vakarų, pietvakarių 6–11 m/sek. greičiu.

Ateinanti naktis bus palanki stebėti žvaigždėtą dangų, debesys visai išnyks. Įsivyraus sausi, ramūs ir šilti orai.

Temperatūra nenukris žemiau 3–7 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną džiugins šilti saulės spinduliai.

Nestiprus pietvakarių vėjas ir toliau Lietuvos link gins šiltą orą, tad temperatūra įdienojus visur, išskyrus pajūrį, pakils iki 15–19 laipsnių šilumos. Baltijos jūros pakrantėje vyraus 12–13 laipsnių šiluma.

Gražūs, saulėti orai nuo pat ankstyvo ryto vilios į gamtą maloniai pasivaikščioti arba leis pasimėgauti karšto gėrimo puodelių lauko kavinėje. Nepraleiskite šios progos, nes nuo sekmadienio orai pradės keistis.

Lietų nešantis atmosferos frontas vakarinius rajonus pasieks jau naktį iš šeštadienio į sekmadienį. Pietų, pietvakarių vėjas šiek tiek sustiprės.

Išsilaikys gana aukšta temperatūra – svyruos nuo 5 iki 9 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną frontiniai debesys iš vakarių rajonų keliaus rytinio šalies pakraščio link. Daugelyje rajonų trumpai palis. Dangus nebus visiškai apniukęs, tačiau saulę dažnai slėps pilkų debesų masyvai.

Vėjas šią dieną pūs iš vakarų, šiaurės vakarų ir sustiprės iki 7–12 m/sek. Pasikeitus vėjo krypčiai į Baltijos regioną ims veržtis šaltesnio oro masė ir temperatūra popietinėmis valandomis sieks tik 8–13 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.