Pavasarinė Kuršių nerija – moksleivių akimis

lrytas.lt

2015-04-11 16:25, atnaujinta 2018-01-07 01:39

53 žygeiviai iš Vilniaus jaunųjų turistų centro, Panevėžio moksleivių namų, Jonavos Senamiesčio ir J.Ralio gimnazijų, Šilutės r. Saugų globos namų, Klaipėdos Vydūno gimnazijos, Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro išsiruošė į žygį-ekspediciją po Kuršių Neriją „Kuršių takais-2015“.

Pakviesti Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro, turizmo ir etnokultūrinio ugdymo skyriaus, jaunieji keliautojai savaitę žygiavo aplink Kuršių marias. Įveikta 140 kilometrų! Kuprinės buvo nelengvos, o oro sąlygos žvarbios dėl lietaus. Užsibrėžtas tikslas įveiktas – maršrutu Smiltynė-Juodkrantė-Nida-Mingė-Saugai-Dreverna-Klaipėda koja kojon žengė ir dešimtmečiai, ir gerokai vyresni.

Prisiminimų, pastebėjimų ir netgi savų atradimų pakaks visiems. Stebėtasi išdegusiu Alksnynės mišku, Juodkrantės Raganų kalnu ir kormoranų kolonijos vieta, Naglių rezervatu ir mirusiomis kopomis, Karvaičių kraštovaizdžio draustiniu, ypatingomis marių įlankomis su stebėjimo nameliais, Parnidžio kopa, pajūrio švyturiais, Nemuno deltos paukščiais ir vandens gausa. Džiugu, kad visus lydėjo Kuršių nacionalinio parko darbuotojas Martinas Duobinis. Keliai ir takeliai toliau vedė per Mingės kaimo architektūrinį draustinį, Minijos senvagės botaninį zoologinį draustinį, Aukštumalos ir Svencelės pelkės pakraščius, Drevernos J.Gižo etnografinę sodybą, karaliaus Vilhelmo kanalą, Kliošių kraštovaizdžio draustinį, Žardės piliakalnį…

Žygio akimirkos.<br>Vilniaus Jaunųjų turistų centro nuotr.
Žygio akimirkos.<br>Vilniaus Jaunųjų turistų centro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)
Žygio akimirkos.<br>Vilniaus Jaunųjų turistų centro nuotr.
Žygio akimirkos.<br>Vilniaus Jaunųjų turistų centro nuotr.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.