Stambiąsias atliekas plungiškiai tempė glėbiais

Pavasarį atgyjantis noras gyventi švariau ir tvarkingiau gali priversti iš naujo pažvelgti į savo namus ir paskatinti atsikratyti nereikalingų baldų ar pasenusios buitinės technikos. O tokių daiktų, tik užimančių vietą, bet jau seniai neatliekančių savo funkcijų, dar galima aptikti dažnuose namuose.

Į jas gyventojai gali atvežti senus baldus, tekstilės, medienos, statybines bei griovimo atliekas, elektros ir elektroninę įrangą, senas padangas, pavojingas buityje susidarančias atliekas.<br>V.Balkūno nuotr.
Į jas gyventojai gali atvežti senus baldus, tekstilės, medienos, statybines bei griovimo atliekas, elektros ir elektroninę įrangą, senas padangas, pavojingas buityje susidarančias atliekas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 14, 2015, 3:01 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 8:24 PM

Tuo galėjo įsitikinti ir Telšių regiono atliekų tvarkymo centro specialistai. Nors šio regiono, kaip ir kitų šalies vietovių, gyventojai stambiasias atliekas turi pristatyti į tam skirtas stambiųjų atliekų aikšteles, Telšių regiono atliekų tvarkymo centras neseniai paskelbė kovo pabaigoje pats surinksiantis nereikalingus baldus, buitinę techniką bei elektronines atliekas.

Plungės rajono ir Rietavo savivaldybių gyventojai buvo raginami aktyviai naudotis galimybe tinkamai ir patogiai atsikratyti atliekų ir pagal pateiktą grafiką atliekas padėti prie buitinių-komunalinių atliekų konteinerių arba prie individualių konteinerių. Atliekos iš gyventojų buvo surenkamos nemokamai.

Telšių regiono atliekų tvarkymo centro Eksploatacijos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitkus informavo, kad praėjusį mėnesį taip regione pavyko surinkti nemažai atliekų. Vien Rietavo savivaldybėje stambiųjų atliekų buvo surinkta apie 600 kilogramų, elektronikos atliekų – apie 50 kilogramų.

Dar aktyviau galimybe tinkamai atsikratyti atliekų naudojosi Plungės rajono savivaldybės gyventojai: stambiųjų atliekų surinkta 1100 kilogramų, o elektronikos atliekų – 110 kilogramų.

A. Vaitkus informavo, kad Telšių regiono gyventojai stambiųjų atliekų aktyviai atsikrato ne tik tokių atliekų tvarkytojų rengiamų akcijų metu: nemažai jų pasinaudoja galimybe senus baldus ar buitinę techniką pristatyti į stambiųjų atliekų aikšteles.

„Regiono gyventojai noriai naudojasi stambiųjų atliekų surinkimo aikštelėmis. Pernai didžiųjų atliekų jose surinkome 532 tonas, o elektros ir elektronikos atliekų – 57 tonas. Tačiau vis dar nemažai žmonių šio tipo atliekas palieka tiesiog prie konteinerių. Jų surinkimas mums kainuoja papildomai“, – teigė Telšių regiono atliekų tvarkymo centro atstovas A.Vaitkus.

Akcijas, kai iš gyventojams patogių vietų miestų bei miestelių centruose, taip pat kaimiškosiose vietovėse surenkamos stambiosios bei elektros ir elektroninės atliekos, atliekų tvarkytojai skelbia nuolat. Informaciją apie atliekų surinkimą gyventojai turėtų sekti regioninių atliekų tvarkymo centrų tinklalapiuose.

Tačiau norintiems atsikratyti senos sofos, langų rėmų liekanų ar pasenusios skalbyklės nebūtina laukti tokių akcijų. Visoje Lietuvoje veikia stambiųjų atliekų priėmimo aikštelės – jų dabar yra beveik 90. Į jas gyventojai gali atvežti senus baldus, tekstilės, medienos, statybines bei griovimo atliekas, elektros ir elektroninę įrangą, senas padangas, pavojingas buityje susidarančias atliekas. Dauguma atliekų iš gyventojų yra priimamos nemokamai.

Specialistai primena, kad už ne vietoje išmestas stambiąsias atliekas, pavyzdžiui, senus baldus, gresia baudos. Už vieno kvadratinio metro ploto užteršimą skiriama 145 eurų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.