Savaitgalį orai į gamtą nevilios

Pernai kaip tik balandžio 18-ąją prasidėjo staigus orų pokytis – vyravę vidutiniškai šilti orai staiga tapo vasariški. Temperatūra nuo 10–12 laipsnių šilumos per porą dienų šoktelėjo iki daugiau nei 20 laipsnių. Antrojo dešimtadienio pabaiga ir trečiojo pradžia buvo pats šilčiausias pernykščio balandžio laikotarpis.

Artimiausiomis dienomis dangų dažnai dengs lietaus debesys.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Artimiausiomis dienomis dangų dažnai dengs lietaus debesys.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)

Apr 18, 2015, 9:32 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:28 PM

2013-aisiais, kai labai užsitęsė žiema ir beveik iki balandžio vidurio gulėjo sniegas ir buvo neįprastai šalta, irgi panašiu metu orai staiga sušilo. Galima sakyti, kad po žiemos beveik iškart žengėme į vasarą.

Tačiau šįmet nei artimiausiomis dienomis, nei greičiausiai kitą savaitę posūkio į maloniai šiltus orus nematyti.

Virš Britų salų susidaręs naujas aukšto slėgio branduolys sparčiai stiprės ir ilgą laiką išliks šiame regione stacionarus, Rytų Europos kraštams nulemdamas šiaurės, šiaurės vakarų oro srautą.

Apeidami aukšto slėgio užtvarą Atlanto ciklonai iš pradžių keliaus tolima šiaurine trajektorija, vėliau suks per Rytų Europą į pietus, paskui save patraukdami arktinį orą.

Vidutinė kitos savaitės paros temperatūra Lietuvoje prognozuojama maždaug 2–3 laipsniais žemesnė nei daugiametis vidurkis ir vidutiniškai svyruos tiktai apie 4–5 laipsnius šilumos.

Kritulių gausa savaitė neturėtų pasižymėti.

Šio savaitgalio orai į gamtą ar darbuotis lauke nelabai vilios. Dažnai, ypač popietės metą, nušniokš trumpas lietus, intensyvesnis jis bus rytiniuose rajonuose. Virš mūsų šalies susitelkusi šalto oro masė kartais gali pažerti sniego ar ledo kruopų. Pūs šiaurinių krypčių gūsingas vėjas, naktį jis truputį aprims, o dieną vėl sustiprės.

Šeštadienį Lietuvoje bus debesuota su pragiedrėjimais. Daug kur trumpai palis. Temperatūra įdienojus svyruos apie 7–9 laipsnius šilumos.

Sekmadienio naktį debesys praretės, kritulių tikimybė taip pat sumažės. Temperatūra nukris iki nulio laipsnių, rytinėje šalies pusėje – iki 1–2 laipsnių šalčio.

Dieną atplauks gana tankūs debesys su krituliais. Vėl stipriau pūs šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra svyruos nedideliu intervalu – nuo 6 iki 9 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.