Akcijoje „Darom“ – rekordiškai daug dalyvių

Prie akcijos prisijungė ir valstybės vadovai, miestų merai.

iemet dalyvių skaičius buvo rekordinis – jų buvo maždaug 50 tūkst. daugiau nei pernai, o šiukšlių surinkta tiek pat.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
iemet dalyvių skaičius buvo rekordinis – jų buvo maždaug 50 tūkst. daugiau nei pernai, o šiukšlių surinkta tiek pat.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 25, 2015, 6:26 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 9:53 PM

Akcijos organizatorės viešosios įstaigos „Mes Darom“ direktorė Roberta Ažukaitė BNS sakė, kad šiemet dalyvių skaičius buvo rekordinis – jų buvo maždaug 50 tūkst. daugiau nei pernai, o šiukšlių surinkta tiek pat.

„Tai rodo, kad dalyvių skaičius auga, o surinktų atliekų apimtis lieka panaši, gal net mažesnė. Manau, tai yra gerai, nes kasmet ateina daugiau žmonių, tai reiškia, kad jų sąmoningumas didėja“, – BNS sakė R.Ažukaitė.

Anot jos, pagal ES reikalavimus atliekų mažėjimas Lietuvoje nėra pakankamas, todėl dar yra kur padirbėti. Akcijos koordinatorė pabrėžė, kad teks dar labiau stiprinti bendradarbiavimą su Aplinkos minsterija ir kitomis institucijomis bei savivaldybėmis.

R.Ažukaitė BNS sakė, kad akcijoje dalyvavo 60 savivaldybių, iš jų aktyviausios ir daugiausia savanorių pritraukusios yra Klaipėdos regiono, Kauno, Panevėžio ir Alytaus savivaldybės.

„Darom“ iniciatoriai šiemet kvietė visuomenę valyti vandens telkinius, miškus, pakeles, bendras erdves, parkus.

Prie akcijos prisijungė ir valstybės vadovai, miestų merai.

„Darom“ Lietuvoje kasmet organizuojama nuo 2008 metų. Pasaulinis judėjimas „Let‘s do it world“, kurio nariais drauge su kitų 111 valstybių atstovais yra ir akcijos „Darom“ organizatoriai Lietuvoje, yra pripažintas Jungtinių Tautų Organizacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.