Prie akcijos „Darom“ prisidėjo ir valdžios atstovai

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė, prisijungdama prie tradicinės gamtos švarinimo akcijos „Darom“, tvarkė Naujojoje Vilnioje esantį Gerovės parką.

Lietuvoje vyksta švarinimosi akcija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvoje vyksta švarinimosi akcija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 25, 2015, 7:28 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 10:53 PM

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė, prisijungdama prie tradicinės gamtos švarinimo akcijos „Darom“, tvarkė Naujojoje Vilnioje esantį Gerovės parką.

D.Grybauskaitė: „Kiekvienas turime saugoti ir puošti Lietuvą

„Akcija „Darom“ – žmonių susitelkimo ir meilės Lietuvai pavyzdys. Kasmet tūkstančiai savanorių prisideda prie šios prasmingos iniciatyvos ir kartu su kaimynais, bendruomenėmis tvarko savo kraštą. Tai rodo, kad dideli pokyčiai prasideda nuo mūsų pačių. Svarbu, kad kasdien rūpintumės gamta, nešiukšlintume ir neleistume kitiems niokoti aplinkos. Kiekvienas turime saugoti ir puošti Lietuvą“, – sakė prezidentė. 

Šiais metais akcija „Darom“ kviečia sutvarkyti šalies vandens telkinius, todėl į talką Naujojoje Vilnioje atvyko ir narai, padėję išvalyti Vilnią ir jos pakrantes.

Pasak prezidentės, Naujoji Vilnia – Vilniaus miesto dalis, tačiau labai pamiršta. Čia įsikūręs Gerovės parkas – apleistas, su apgriuvusiu futbolo stadionu, Vilnios pakrantės nesutvarkytos, nepritaikytos visuomenei. Todėl svarbu sutelkti vietos bendruomenę ir paskatinti ją aktyviau bendradarbiauti.

Taip pat Vilniaus miesto valdžia turėtų daugiau dėmesio skirti šiam rajonui ir sutvarkyti viešąsias erdves.

A.Butkevičius: „Nesu abejingas aplinkosaugos idėjoms

Akcijos „Darom“ globėjas ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius kartu su Vyriausybės kanceliarijos darbuotojais taip pat  prisijungė prie kasmet organizuojamos akcijos ir sostinės Žvėryno mikrorajone tvarkė aplinką Neries pakrantėje.

„Kaip ir visi aplinkosaugos idėjoms neabejingi Lietuvos gyventojai kasmet dalyvauju šioje akcijoje. Šiais metais tvarkome gražų gamtos kampelį Žvėryne, Neries pakrantėje, kur, kaip skelbė žiniasklaida, deja, išties nelengva rasti vietą be šiukšlių.

Žmonių pamėgta vieta traukia, bet primėtytų stiklo šukių, popieriaus, plastiko ar skardinių pakuočių atliekos rėžia akį. Akcija „Darom“ yra puiki proga asmeniškai prisidėti prie aplinkosaugos principų įgyvendinimo, pakviesti prisijungti šeimas, draugus ar kolegas“, – sako premjeras.

Vyriausybės vadovas sakė besitikintis, kad pasibaigus akcijai daugelyje Lietuvos miestų bus galima džiaugtis gražesniais ir tvarkingesniais parkais, upių ir ežerų pakrantėmis, taip pat ir mūsų šalies miškais. Organizuojama aštuntą kartą

Akciją organizuojančios viešosios įstaigos „Mes Darom“ direktorė Roberta Ažukaitė BNS sakė, kad vandens telkinius valys narai, baidarėmis plaukiantys ar pakrantes tvarkantys žmonės.

Kaip ir anksčiau, bus tvarkomi miškai, pakelės, bendrai naudojamos erdvės, parkai.

 Akcijos organizatoriai skaičiuoja, kad „Darom 2015" turėtų dalyvauti ne mažiau kaip 200 tūkst. dalyvių.

Aplinkos tvarkymo akcija „Darom“ Lietuvoje kasmet organizuojama nuo 2008 metų. Pasaulinis judėjimas „Let‘s Do It World“, kurio nariai drauge su kitų 111 valstybių atstovais yra ir akcijos „Darom“ organizatoriai Lietuvoje, yra pripažintas Jungtinių Tautų Organizacijos.

Akcijos rengėjai žada aktyviai stebėti, kad žmonės slaptai ar naktimis į numatytus „Darom" taškus nevežtų savo privačių atliekų, ir pabrėžia, kad akcija skirta bendrai naudojamoms erdvėms tvarkyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.