Po šilumos šuolio – ne itin linksmos orų prognozės

Trečiadienį mūsų šalyje bus juntamas ciklono, kurio centras įsitaisys ties Suomijos įlanka, poveikis. Nuo jo pietų kryptimi nusidrieks pilki šaltojo atmosferos fronto debesys ir tęs kelionę per Lietuvą.

Artimiausiomis dienomis dangų dengs lietaus debesys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Artimiausiomis dienomis dangų dengs lietaus debesys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ieva Nariūnaitė („Lietuvos rytas“)

Apr 29, 2015, 8:46 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 1:20 PM

Intensyviausias lietus koncentruosis gana siauroje, vertikaliai Lietuvos besitęsiančioje debesų juostoje. Bet už jos taip pat dar gali susiformuoti pavienių kamuolinių lietaus debesų.

Iš vakarų į rytus per šalį slenkantis atmosferos frontas į daugelį rajonų atneš lietaus, daugiausia trumpalaikio. Pirmiausia lietus pasitrauks iš Baltijos pajūrio ir Žemaitijos, o vakarop turėtų pamažu palikti ir rytinius rajonus. Atmosferos slėgis kils. Stiprokai pūs šiaurės vakarų, vakarų vėjas, vietomis jo gūsiai sieks 15–18 m/sek.

Ši diena bus gerokai vėsesnė nei vakarykštė, kai šalyje vyravo 20–26 laipsnių šiluma. Šį kartą teks apsirengti šilčiau – bus nuo 9 laipsnių prie jūros iki 14 laipsnių pietiniame Lietuvos pakraštyje. Tai reiškia, kad per parą temperatūra nukris maždaug dešimt laipsnių, bet ne visur.

Pajūrio regionas didelio temperatūros skirtumo nepajus dėl nuo vėsios Baltijos jūros pūtusio ir trečiadienį pūsiančio šiaurės vakarų vėjo. Tame krašte ir antradienį temperatūra kilo nenoriai – termometrų stulpeliai vertėsi vos per dešimties laipsnių ribą.

Ketvirtadienį slėgis ir toliau kils, orus lems aukšto slėgio sritis, atslinkusi iš žemyno pietvakarių. Rimtesnių kritulių neprognozuojama, debesys sklaidysis. Naktį pūs vakarų, pietvakarių vėjas, dieną jis suksis iš pietų, bus vidutinio stiprumo.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį oras vės iki 1–6 laipsnių šilumos. Jau spėjusią suvešėti augaliją vietomis pakandžios šalnos iki 0–2 laipsnių šalčio. Jos labiausiai tikėtinos Pietų Lietuvoje. Šviesiuoju paros metu termometrai rodys nuo 10 iki 15 laipsnių.

Neilgai trukus, penktadienį, iš vakarinių Europos regionų mūsų šalį pasieks dar viena drėgmės pritvinkusių debesų zona. Naktį silpnai lynos daugiausia pajūryje, dieną palis jau daugelyje vietovių. Vyraus nestiprus pietryčių vėjas.

Temperatūra bus šiek tiek aukštesnė nei ketvirtadienį: naktį 2–7, dieną 11–16 laipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.