Po saulėto ketvirtadienio – permainingas ilgasis savaitgalis

Po labai šilto praėjusio antradienio stačia galva įpuolėme į gerokai vėsesnį trečiadienį. Rytą oro temperatūra didelio šoko nesukėlė, rytiniame Lietuvos krašte kai kur dar laikėsi iki 14 laipsnių šilumos.

Penktadienį ir šeštadienį netrūks lietaus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Penktadienį ir šeštadienį netrūks lietaus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ieva Nariūnaitė („Lietuvos rytas“)

2015-04-30 07:55, atnaujinta 2018-01-05 09:53

Užuot kilę, termometrų stulpeliai toliau ritosi žemyn ir iki vidudienio temperatūra kraštiniuose pietrytiniuose ir rytiniuose rajonuose nukrito dar 2–8 laipsniais. Vėliau iš pietvakarių artėjant aukšto atmosferos slėgio sričiai debesys sklaidėsi, oras pradėjo šilti.

Ketvirtadienį orai bus pavaldūs anticiklonui, todėl lietaus tikimybė sumenks iki minimumo. Danguje plaukios tik pavieniai balti debesys – orai bus gražūs ir sausi. Pūs vidutinis pietryčių vėjas.

Po šaltokos praėjusios nakties saulė temperatūrą kilstelės iki 12–14 laipsnių šilumos Baltijos pajūrio ruože, Žemaitijoje ir iki 16–17 laipsnių kai kur Pietų ir Rytų Lietuvoje.

Penktadienį anticiklonas trauksis, iš vakarų artinsis debesų masyvas su lietaus zona. Naktį didesnio lietaus nenumatoma, tik rytą ims lynoti prie jūros. Oras atvės iki 2–7 laipsnių šilumos. Nestipriai pūs pietryčių vėjas.

Penktadienio dieną palis daug kur, vėliausiai lietus pasieks Aukštaitijos regioną. Pietryčių vėjas vakare pamažu kryps iš pietvakarių ir vakarų, bus vidutinio stiprumo. Temperatūra pasiskirstys nuo 11 iki 16 laipsnių šilumos.

Savaitgalis taip pat bus permainingas. Naktį iš penktadienio į šeštadienį toliau lis, dieną lietus turėtų būti trumpesnis, bet jo debesys vis dar praslinks beveik per visą teritoriją.

Naktį numatoma labai panaši temperatūra kaip ir ketvirtadienio tamsųjį paros metą. O dieną bus keliais laipsniais vėsiau nei rytoj – 8–13 laipsnių.

Sekmadienio naktis bus sausesnė, rimtesnio lietaus nenumatoma. Pūs pietvakarių, vakarų vėjas, 5–10 m/sek. Temperatūra nukris iki 1–6 laipsnių šilumos, vietomis prognozuojamos šalnos tarp 0 ir 2 laipsnių šalčio.

Dieną trumpai palynos, labiausiai tikėtina – šiauriniuose rajonuose. Vidutinio stiprumo vėjas suksis iš vakarų, šiaurės vakarų. Šils iki 8–13 laipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.