Ilgasis savaitgalis ir kitos savaitės pradžia šiluma nelepins

Oro temperatūra svyravo nuo 3 iki 8 laipsnių šilumos.

Šiluma į Lietuvą neskuba.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šiluma į Lietuvą neskuba.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

May 1, 2015, 10:01 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 7:23 AM

Oro temperatūra svyravo nuo 3 iki 8 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, penktadienį dieną daug kur palis. Aukščiausia oro temperatūra nuo 13 iki 18 laipsnių šilumos. Daug kur pūs pietų, pietryčių vėjas. Šalies vakaruose jis jau pasisuks iš pietvakarių, o jo greitis sieks 7-12 m/s. Lyti artimiausiu laiku pradės vakariniuose rajonuose, o šiaurės rytinių – Panevėžio, Utenos kai kurių Vilniaus apskrities regionų lietus dar iki vakaro nepasieks, o naktį ir čia pradės lyti.

Šeštadienį taip pat daug kur palis, vėjas jau bus vakarinių krypčių, Žemaitijoje bei prie jūros dieną kai kur jo gūsiai pasieks 15-18 m/s. Šilumos bus nedaug: naktį vos 2-7, o dieną – 10-15 laipsnių.

Sekmadienį orai pradės gerėti, nes atmosferos slėgis pakils, tad lietus jau mažai tikėtinas, na nebent naktį kai kur trumpai pakrapnos, LRT radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Pūs nestiprus vakarinių krypčių vėjas, naktį debesys sklaidysis, tad darysis vis šalčiau. Rytą liks vos keli laipsniai šilumos, be to, galima tikėtis ir vėl sugrįžtančių šalnų. Dieną oras žada sušilti iki 13-17 laipsnių šilumos.

Pirmadienį orai nedaug pasikeis. Naktį lietaus, ko gero, išvengsime, o dieną vėl iš vakarų atkeliaus lietūs. Temperatūra bus panaši kaip sekmadienį – naktį 2-7 laipsniai šilumos ir vėl šalnų tikimybė, o dieną temperatūra žada kilti iki 12-17 laipsnių šilumos. Artėjant savaitės viduriui, antroje jos pusėje, irgi vos ne kasdien daugiau ar mažiau palis, na o temperatūra po truputėlį kasdien bandys kilti sakė sinoptikas V. Sakalauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.