Kaitros pokštai: ko savaitgalį tikėtis maudynių entuziastams?

Sinoptikai žada vasariškai karštą ilgąjį liepos savaitgalį. Kas laukia maudynių mėgėjų, panorusių atsigaivinti šalies upėse, ežeruose ir Baltijos jūroje.

Hidrologai žada puikų savaitgalį maudynėms.<br>M.Patašiaus nuotr.
Hidrologai žada puikų savaitgalį maudynėms.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-01 09:27, atnaujinta 2017-10-28 13:57

Šalčiausios upės Dzūkijoje

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Hidrologijos skyriaus vyresnioji specialistė Joana Pumpolovič teigė, kad vasarą į Lietuvą jau atslinko ir esant šiltiems orams, maudytis vandens telkiniuose taip pat bus labai malonu.

„Orai šyla, tad ir vandens temperatūra taip pat šils. Vakar dienos duomenimis, temperatūra vandens telkiniuose Lietuvoje svyruoja nuo 18 iki 20 laipsnių. Vėsiausia – vandens telkiniuose ties Puvočiais, ten vanduo įšilęs iki 18 laipsnių, nes teka šaltiniuotos upės“, – sakė pašnekovė ir pridūrė, kad štai prie kito Lietuvos kurorto – Druskininkų, upių vanduo buvo įšilęs iki 18 laipsnių.

Jūra dar šils

Ežeruose prie Trakų vandens temperatūra buvo pasiekusi 21 laipsnį, o Tauragnuose – 19 laipsnių.

„Kadangi orai šyla, tai ir šie skaičiai – ne riba, vandens temperatūra neabejotinai kils“, – gerų naujienų poilsiautojams žadėjo hidrologė.

Baltijos jūroje šiomis dienomis ties Nida fiksuota 18 laipsnių temperatūra, bet žadama, kad netrukus jūros vanduo šils ir daugiau.

Lietuvoje vasarą vandens telkiniai įšyla iki 22–27 laipsnių. „Žinoma, tokie atvejai retesni, bet jų pasitaiko“, – kalbėjo J.Pumpolovič.

Net ir po audrų maudytis nebus šalta

Savaitgaliui žadamas šios vasaros karščio rekordas – spėjama, kad termometro stulpelis vietomis perkops net trisdešimties laipsnių ribą. Po didelių karščių paprastai atslenka liūtys ir škvalai. Paklausta, ar tokios orų permainos sugadins nuotaiką maudynių entuziastams, specialistė sakė: „Tikrai ne, viskas taip greitai neatvės. Vandens temperatūra, net ir smarkiai pasikeitus orams, dar kurį laiką laikysis gana aukšta ir greitai neatvės.“

Ežeruose, anot specialistės, vanduo įšyla greičiau, bet paprastai maudynių vietą kiekvienas renkasi pagal galimybes ir norus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.