Sinoptikė išvyką į gamtą pataria planuoti sekmadienį

Vakar šalyje smarkiai atvėso. Temperatūra vidurdienį siekė vos 13–15 laipsnių. Lietus ir stiprūs vakarų vėjo gūsiai kėlė rudeninę nuotaiką.

Sekmadienį šaltas vėjas rims, pasirodys daugiau saulės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sekmadienį šaltas vėjas rims, pasirodys daugiau saulės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)

Jul 11, 2015, 8:34 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 9:12 PM

Pabudę septyni broliai miegaliai vandenį ketina lieti dar savaitę. Kitos savaitės kritulių kiekis maždaug ketvirtadaliu gali viršyti standartinį. O paros temperatūros vidurkis bus vidutiniškai 2 laipsniais žemesnis už daugiametį.

Taigi poilsiautojams, priešingai nei pernai, teks gaudyti gražesnių orų tarpsnius. Pernai palankus kurortinis sezonas, prasidėjęs beveik liepos pradžioje, be didesnių svyravimų truko iki rugpjūčio vidurio. Pajūryje liepos mėnesį 25 laipsnių ir aukštesnė temperatūra buvo 18 dienų, o kitur – net 22–24 dienas.

Šį savaitgalį Lietuvos orus lems ciklono vakarinė dalis. Iš šiaurės vakarų toliau slinks vėsus, drėgnas oras. Tik debesys jau nebeištisai užklos dangų, dažniau ir ilgiau pasirodys saulė.

Šiandien dieną trumpas, vietomis dar gana intensyvus lietus numatomas visoje šalyje. Pūs stiprus šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra svyruos apie 17–19 laipsnių. Pajūryje taip pat dar trumpai palis, greičiausiai priešpiet, bus vėjuota ir nešilta.

Sekmadienį orai bus truputį palankesni išvykoms į gamtą. Naktį debesys sklaidysis. Tik kur ne kur dar gali nukrapnoti užsilikęs lietus. Aprims vėjas. Temperatūra daug kur kris iki 11–13 laipsnių.

Dieną labiau debesuota bus rytinėje šalies dalyje, daug kur numatomas trumpas, bet jau silpnesnis lietus. Šiaurės vakarų vėjas pūs ramiau. Dažniau ir ilgiau spindint saulei temperatūra jau kils iki 20–22 laipsnių.

Šeštadienį – Benedikto, Vilmanto, Šarūnės, Pijaus, Kipro, sekmadienį– Bonifaco, Brunono, Sigisberto, Margirio, Izabelės, pirmadienį – Eugenijaus, Henriko, Arvilo vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.