Kita savaitė atneš karščius: oras įkais iki 30 laipsnių

Rugpjūčio pirmąją savaitę karščio išsiilgusius gyventojus džiugins orų permainos. Savaitės vidurys sugrąžins vasariškus orus, nes kai kuriuose Lietuvos rajonuose bus galima sulaukti ir iki 30 laipsnių karščio.

Kitą savaitę orai vėl vilios į gamtą.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Kitą savaitę orai vėl vilios į gamtą.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Ateinančią savaitę sinoptikai žada daugiau nei 30 laipsnių karštį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ateinančią savaitę sinoptikai žada daugiau nei 30 laipsnių karštį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-07-31 18:36, atnaujinta 2017-10-22 05:40

Pirmadienį orus lems anticiklonas, švies saulė ir pūs silpnas vėjelis. Naktį temperatūrą sieks 10–15 laipsnių šilumos. Dieną sušildys iki 20–27 laipsnių šilumos. Šiauriniuose rajonuose gali šiek tiek pakrapnoti, pranešė sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Kasdien – vis karščiau

Antradienį anticiklonas sustiprės, nelis, pūs silpnas vėjas. Naktis nebus šilta – 9–14 laipsnių, o diena bus maloni – 23–28 laipsniai šilumos.

Trečiadienį vyraus dar karštesni orai. Naktis bus be lietaus ir 11–16 laipsnių šilumos. Dieną iš vakarų artės atmosferos frontas, daugės debesų. Daugelyje vietovių laukiami trumpi lietūs su perkūnija. Vėjas sieks 15–18 m/s, turėtų būti  škvalas. Trečiadienio dieną laukia 25–30 laipsnių karščio.

Pasak sinoptiko, antrą savaitės pusę, penktadienį ir šeštadienį, žadama, kad bus karšta – apie 30 laipsnių, o gal ir šiek tiek daugiau.

„Šilumą ir karštį ateinančią savaitę turėtų išstumti lietus. Penktadienis ir šeštadienis žadamas sausesnis. Atrodo, kad sekmadienį ir vėl lietus priartės, vyraus toks drėgnesnis, 30 laipsnių karštis“, – sakė V.Sakalauskas.

Pernai buvo karščiau

Praėjusiais metais pirmoji rugpjūčio savaitė buvo kur kas karštesnė.

„Pernai rugpjūčio 3 dieną Vilniuje buvo 35 laipsnių karštis. Abejoju, ar šiemet tiek sieks. Praėjusiais metais tą savaitę kasdien būdavo 33–35 laipsniai. Šiemet tokių rekordų neturėtų būti“, – sakė sinoptikas.

Praėjusiais metais liepos mėnesio pabaiga taip pat buvo šiltesnė nei šiemet, tačiau apskirtai žvelgiant šiemet liepa buvo tokia, kokia turėtų būti Lietuvoje, niekuo neišsiskyrė.

„Žmonės jau priprato prie šiltų orų, todėl labai laukia karščio“, – teigė V.Sakalauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.