Orų prognozė: kaitrios dienos vilioja į pajūrį

Po drungnų, dažnai lietingų liepos orų, gerokai nuvylusių poilsiautojus, prasidėjus rugpjūčio mėnesiui vasara, atrodo, pagaliau pasieks savo aukštumas ir labai šiltais orais mėgins pagerinti savo įvaizdį.

Ši savaitė pateiks visai kitokį kraštutinumą – po buvusių vėsių, kone rudeniškų orų staigiai būsime panardinti į vasaros kaitrą ir netrumpai užtruksiantį sausų orų laikotarpį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ši savaitė pateiks visai kitokį kraštutinumą – po buvusių vėsių, kone rudeniškų orų staigiai būsime panardinti į vasaros kaitrą ir netrumpai užtruksiantį sausų orų laikotarpį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)

Aug 4, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 3:57 AM

Praėjusios liepos vidutinė mėnesio temperatūra nenutolo nuo daugiametės normos ir svyravo tarp 16,2 ir 17,8 laipsnio, vienur šiek tiek lenkdama, kitur truputį atsilikdama nuo daugiamečio vidurkio.

Liepą šalyje iškritusių kritulių intervalas buvo plautus – nuo 40 iki 100 mm. Vidutiniškai normalią liepą iškrinta apie 80 mm kritulių.

Nors didele lietaus gausa praėjusi liepa neišsiskyrė, dienų su lietumi skaičius buvo įspūdingas. Daug kur lijo 17–18 dienų, šiaurės rytiniuose rajonuose įvairaus intensyvumo lietus pasitaikė net 20–23 dienas.

Ši savaitė pateiks visai kitokį kraštutinumą – po buvusių vėsių, kone rudeniškų orų staigiai būsime panardinti į vasaros kaitrą ir netrumpai užtruksiantį sausų orų laikotarpį.

Drėgnųjų Atlanto ciklonų nevaržomos kelionės per Šiaurės Europą jau baigėsi. Sparnus drąsiai į šiaurę išplėtė aukšto slėgio juosta.

Šiandien mūsų šalies orus lemia aukšto slėgio lauko centrinė dalis. Diena bus labai saulėta. Pūs silpnas nepastovios krypties vėjas.

Temperatūra įdienojus šiauriniuose rajonuose kils nuo 26 iki 29 laipsnių, pietiniuose pasieks 30 laipsnių kaitrą.

Trečiadienis taip pat bus sausas ir ramus. Naktis giedra, bet jau gerokai šiltesnė nei ankstesnės, temperatūra svyruos nuo 14 iki 19 laipsnių.

Dieną 30 laipsnių kaitra apims jau visą šalį, jai plisti netrukdys nė menkiausias debesėlis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.