Orų prognozė: kaitra jau apims visus Lietuvos regionus

Nuo pirmadienio į Lietuvą drąsiai pradėjo plūsti ilgai laukta šiluma. Temperatūra vos per porą dienų pakilo 10 laipsnių ir daugiau. Jau pirmadienio popietę 30–32 laipsnių kaitra apėmė nemažą dalį pietinių rajonų.

Nors šios vasaros orai mažai primena pernykštės vasaros, kai kurios atkarpos panašios.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nors šios vasaros orai mažai primena pernykštės vasaros, kai kurios atkarpos panašios.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė

2015-08-05 07:11, atnaujinta 2017-10-22 00:25

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba išplatino įspėjimą apie smarkią kaitrą, viršijančią 30 laipsnių ir galinčią apimti visą šalį.

Nors šios vasaros orai mažai primena pernykštės vasaros, kai kurios atkarpos panašios. Tai lietingi ir vėsūs Joninių orai, staigus temperatūros kilimas liepos pradžioje, kuris šiais metais staigiai nuslūgo.

Ši antroji karščio banga, aplankiusi mus po mėnesio pertraukos, sutampa su pernykštės vasaros kaitros maksimumu, kuris tęsėsi nuo rugpjūčio 2 iki 7 dienos. Tuomet temperatūra buvo pakilusi iki 33–37 laipsnių.

Aukščiausia temperatūra užfiksuota Druskininkuose ir Klaipėdoje. Tai rekordinė rugpjūčio temperatūra per stebėjimų laiką.

Ar dabar atkeliavusiam karštam orui pavyks pasiekti naujus rekordus, netrukus sužinosime. Sinoptikai šeštadienį prognozuoja iki 35 laipsnių kaitrą.

Šiandien, kaip ir vakar, bus saulėta diena. Truputį daugiau debesų bus vakarinėje šalies pusėje dienai krypstant į vakarą. Dvelks lengvas pietryčių vėjas.

Temperatūra popiete jau greičiausiai visur pasieks 30 laipsnių ribą, pietiniuose rajonuose kils iki 33 laipsnių.

Rytoj nestori debesys praplauks virš šiaurinių šalies rajonų. Kai kur gali iškristi keletas lietaus lašų. Vėjas bus nepastovios krypties, silpnas.

Temperatūra naktį svyruos tarp 15 ir 20 laipsnių, dieną kils iki 29–34 laipsnių, pajūryje, vėjui pasisukus iš vakarų, bus apie 24–26 laipsnius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?