Anticiklonai keičiasi, karštis šalyje išlieka

Atostogų metas ir atplūdusi karštų orų banga pritildė miestų šurmulį. Dalis miestiečių plūstelėjo į pajūrį, dalis poilsiauti išvyko į kaimo vietoves prie ežerų, upių.

Karštis šalyje neslūgsta.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Karštis šalyje neslūgsta.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)

Aug 6, 2015, 9:06 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 8:55 PM

Kaitra trečiadienį jau daug kur peržengė 30 laipsnių padalą. Primenu, kad skelbiama oro temperatūra matuojama pavėsyje, gerai vėdinamoje aikštelėje. Kadangi tenka būti ne tik šešėlyje, bet ir saulės atokaitoje, temperatūra čia gali būti gerokai aukštesnė.

Jei karštą dieną tenka ilgiau pabūti lauke, kad neperkaistumėte, reikia gerti daugiau vėsių skysčių, geriau gryno vandens, dėvėti lengvus, saulės spindulius atspindinčius drabužius ir galvos apdangalus, valgyti neriebų maistą, daržoves, vaisius. Gerai atgaivina ir dažnos maudynės. Net ir keletui minučių negalima palikti vaikų ar gyvūnų automobiliuose.

Kad smarkiai neįkaistų būstas ir galėtume geriau pailsėti, langus reikėtų laikyti uždengtus nuo saulės spindulių, naudoti ventiliatorius, jeigu galima, išjungti elektros prietaisus, prieš miegą nusimaudyti po vėsiu dušu.

Kaitrius orus atnešęs paatogrąžio anticiklonas nuslinko į šiaurės rytus, bet iš pietvakarių jau atkeliauja kitas. Jiems keičiantis, ketvirtadienį šiaurės vakarinėje šalies dalyje bus truputį daugiau debesų, tačiau lietaus tikimybė menka.

Artėjant naujam anticiklonui vakarų vėjas į Žemaitiją atneš truputį gaivos, vyraus apie 28, pajūryje apie 24 laipsnius. Tačiau kitur Lietuvoje kaitra dar labiau sustiprės ir sieks 32–34 laipsnius.

Penktadienį jau visai pateksime į naujo anticiklono įtaką. Bus mažai debesuota. Ramu. Naktį temperatūra šiaurės vakarinėje šalies dalyje bus apie 15–17, kitur apie 18 laipsnių. Dieną temperatūra vėl kils nuo 30 iki 34 laipsnių, tik vakariniame pakraštyje bus truputį gaiviau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.