Karštis trauksis, bet atostogos pajūryje – be nerimo

Karštas ir drėgmės prisotintas oras trečiadienio vakarą trauksis iš Lietuvos. Jį išlydės perkūnija ir nedidelis škvalas. Ateinančiomis dienomis bus gerokai ramiau – jokių pavojingų reiškinių, taip pat ir lietaus, nenumatoma. Gyventojai galės mėgautis gaivesniu ir vėsesniu oru.

Trečiadienio vakarą karščiai trumpam pasitrauks iš Lietuvos.<br>D.Umbraso nuotr.
Trečiadienio vakarą karščiai trumpam pasitrauks iš Lietuvos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Bartkutė

Aug 12, 2015, 12:52 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 5:05 PM

Artimiausiomis dienomis didieji karščiai turėtų atslūgti, bet orai toliau numatomi šilti. Jau ateinančią naktį turėtų praeiti šaltas frontas ir palynoti trumpi lietūs, daugiausia Vidurio ir Rytų Lietuvoje.

Karščiai atslūgs

Pasak sinoptikės Alvos Nagelytės, ketvirtadienį į Lietuvą atkeliauja anticiklonas iš Skandinavijos. Jis atneš mažiau drėgmės ir mažiau vandens  garų, todėl oras bus skaidresnis. Pilkumos danguje nebebus, todėl ir naktys bus vėsesnės bei gaivesnės, o dieną ryškiau spindės saulė.

Ketvirtadienio dienos temperatūra turėtų nukristi ir svyruoti apie 25–26 laipsnius šilumos. Lietaus tikimybė bus mažesnė, nebent dienos pradžioje rytiniuose rajonuose gali trumpai palyti, o debesys turėtų sklaidytis.

Link savaitgalio naktys turėtų būti gaivesnės. Naktimis temperatūra neviršys 15 laipsnių – daugiausia bus apie 13–14 laipsnių šilumos. Penktadienį pranašaujama vėsesnė diena, vyraus 24–25 laipsnių temperatūra.

Savaitgalį bus pora laipsnių šilčiau. Saulė turėtų spindėti ištisas dienas. Orai bus sausi. Pūs sausas rytų ir šiaurės rytų vėjas. Šeštadienį temperatūra gali pakilti iki 26–27 laipsnių šilumos.

Kitą savaitę orai vės

Pasak sinoptikų, ateinanti savaitė bus sausa. Oras bus labai tinkamas poilsiautojams. Kitos savaitės pirmojoje pusėje numatomi dar vėsesni orai.

„Dienomis temperatūra slūgs ir bus šiek tiek žemesnė – gali siekti 22–23 laipsnius. Lietaus tikimybė nedidelė – kai kur gali šiek tiek palynoti. Naktį temperatūra bus tarp 10–13 laipsnių šilumos“, – teigė A.Nagelytė.

Nuo kitos savaitės vidurio orai vėl turėtų šiltėti. Tikimasi, kad kitos savaitės pabaigoje temperatūra vėl pakils iki 25–28 laipsnių šilumos.

Nedžiugins ūkininkų ir miškininkų

Sinoptikų teigimu, žemės ūkio darbininkų ir miškininkų artimiausių dienų orai nedžiugins. Sausi orai jiems gali atnešti nuostolių.

„Visą rugpjūčio mėnesį buvo labai mažai lietaus. Tik vienur kitur negausiai palaistė. Artimiausiomis dienomis stiprės sausas šiaurės rytų vėjas ir švies saulė – tai gali labai greitai išdžiovinti paviršių.

Įsitvirtins aukštas slėgis, lietaus daugiau numatoma tik kitos savaitės viduryje, tačiau viskas dar gali pasikeisti“, – pasakojo sinoptikė.

Rugpjūtis šiltesnis nei įprasta

Šiais metais rugpjūčio vidutinė paros temperatūra šalyje svyravo nuo 20 iki 22 laipsnių šilumos. Temperatūros vidurkis – 17,5 laipsnių. Šiemet rugpjūtis buvo maždaug 4 laipsniais šiltesnis nei daugiametis vidurkis.

Pasak A.Nagelytės, šių metų liepos mėnesis buvo vėsokas. Tik pirmosios dienos atnešė 30 laipsnių karštį. Vėliau gyvenome vėsiai ir lietingai. Birželis taip pat nebuvo itin šiltas.

Bendras vasaros temperatūros vidurkis turėtų atitikti normą, o gal ir būti truputį žemesnis. Tai priklauso nuo ateinančių savaičių temperatūros, kaip ilgai šilti orai tęsis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų