Sinoptikai žada – gražių ir saulėtų savaitgalių dar turėsime

Įpusėjęs šiltas ir sausas savaitgalis – dar ne paskutinis šią vasarą. Panašų, gal tik keliais laipsniais vėsesnį, sinoptikai prognozuoja ir kitą savaitgalį. Ir tai dar ne viskas!

Sinoptikų prognozės – kol kas palankios vasaros šėlionėms.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sinoptikų prognozės – kol kas palankios vasaros šėlionėms.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 16, 2015, 4:32 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 8:55 AM

Europos vidutinės trukmės orų prognozės centro duomenimis, rugpjūčio pabaigoje oro temperatūra Lietuvoje bus kiek aukštesnė už vidutinę daugiametę, o kritulių – taip pat mažiau.

Todėl, anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikės Ievos Budžienės, tikėtina, kad gražių dienų ir saulėtų savaitgalių dar turėsime.

„Į šalį jau pirmadienį turėtų atkeliauti vėsesnių orų masės, įsitaisiusios į šiaurės rytus nuo Lietuvos. Jos atneš ir keliais laipsniais žemesnę temperatūrą“, – pasakojo sinoptikė.

Pavyzdžiui, rytiniuose šalies rajonuose nuo pirmadienio temperatūra dieną bus nuo 19 laipsnių, susitelks daugiau debesų. Tuo metu pietvakariuose bus šilčiau – maždaug 20–21 laipsnis. Lietaus nežadama.

Panašūs orai (18–20 laipsnių) laikysis iki ketvirtadienio. Tuomet, pasiklausius sinoptikų, dienomis vėl bus galima nusimesti šiltesnius rūbus ar traukti į pajūrį, mat plūstelės 20–25 laipsnių šiluma.

Lietaus irgi nenumatoma. Tiesa, naktimis jau bus kiek vėsiau nei rugpjūčio pirmojoje pusėje (11–13 laipsnių).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.