Po dar vienos karščio bangos – stiprios permainos

Šeštadienį Lietuva bus šiauriniame anticiklono pakraštyje. Numatomi nepastoviai debesuoti, kai kur su trumpu lietumi orai. Pūs vidutinis vėjas iš vakarų. Bus nebe taip šilta kaip vakar – numatomi 18–23 laipsniai.

Paskutinėmis vasaros dienomis bus labai karšta.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Paskutinėmis vasaros dienomis bus labai karšta.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ieva Budžienė („Lietuvos rytas“)

Aug 29, 2015, 8:27 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 10:16 AM

Temperatūra mažai keisis ir sekmadienį: naktį atvės iki 8–13, pajūryje – iki 14–16 laipsnių, dieną bus 19–24 laipsniai. Bet lietaus tikimybė bus minimali, nes tirštus debesis pravaikys anticiklonas. Prognozuojamas nestiprus nepastovios krypties vėjas. Naktį kai kur nusidrieks rūkas.

Pirmadienį atmosferos slėgis kris, vietomis trumpai palis, tikėtina perkūnija. Pietvakarių oro srautai mūsų šalies link plukdys šiltesnio oro masę. Tamsiuoju paros metu temperatūra pažemės iki 11–16 laipsnių, vietomis suboluos rūkas. Įdienojus bus 24–29 laipsniai. Vėjas išliks nepastovus, nestiprus.

Atrodo, kad mokslo metų pradžia Lietuvoje bus labai šilta, bet apsilankys ir lietus. Naktį iš pirmadienio į antradienį trumpai palis kai kur šalies vakaruose, o dieną lietus numatomas jau daugelyje vietovių, vietomis jį lydės perkūnijos dundesys.

Naktis bus tvanki, teatvės iki 14–19 laipsnių. Dieną numatoma 24–29 laipsnių šilumos, Dzūkijoje ir Aukštaitijoje oras gali įkaisti ir iki 30–32 laipsnių karščio.

Savaitės viduryje orai pasikeis. Trečiadienį daug kur prognozuojamas trumpas pasikartojantis lietus, vietomis galima perkūnija. Stiprės pietvakarių vėjas. Nors naktis bus nešalta – 12–17 laipsnių, dėl atkeliausiančios vėsesnio oro masės dieną temperatūra pakils tik iki 15–20 laipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.