Druskininkai prašo Vyriausybės paramos mašalams naikinti

Druskininkų savivaldybės

Upinių mašalų naikinimo funkciją perdavus savivaldybėms, nuo 2010 metų į Nemuną nebepilamos biologinės medžiagos, naikinančios šių kenkėjų lervas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Upinių mašalų naikinimo funkciją perdavus savivaldybėms, nuo 2010 metų į Nemuną nebepilamos biologinės medžiagos, naikinančios šių kenkėjų lervas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 31, 2015, 12:32 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 4:49 AM

Vyriausybės, Aplinkos ir Finansų ministerijų prašoma atnaujinti upinių mašalų populiacijos reguliavimo programą bei skirti jai lėšų. Už jas būtų nupirktas biologinis preparatas kraujasiurbiams naikinti.

Upinių mašalų naikinimo funkciją perdavus savivaldybėms, nuo 2010 metų į Nemuną nebepilamos biologinės medžiagos, naikinančios šių kenkėjų lervas.

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas sekmadienį žadėjo, kad Vyriausybė padės Druskininkų valdžiai, kitąmet naikinant Dzūkiją kamuojančius upinius mašalus. Ministras BNS sakė, kad tai „būtina padaryti ir žmonių, ir turistų, ir gyvūnų labui“.

Anot jo, išnaikinti mašalų lervas reikėtų apie 30-40 tūkst. eurų – tai nėra didelė suma valstybei, tačiau vienai savivaldybei būtų per didelė našta. Pasak K.Trečioko, galbūt Druskininkai galėtų bent kažkiek prisidėti.

„Bandysime gal kalbėti su Baltarusijos puse, bet iki šiol jie labai atsainiai į tai žiūrėjo“, – sakė aplinkos ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.