Aplinkosaugininkų akiratyje – medžioklės taisyklių pažeidėjai

Akciją „Medžiok saugiai“ vykdantys Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai surengė septynis reidus, per kuriuos patikrino dešimtis medžiotojų ir medžioklės plotų.

Namuose medžiotojo bilietą ir leidimą ginklui palikęs medžiotojas sulauks baudos.<br>ŠRAAD nuotr.
Namuose medžiotojo bilietą ir leidimą ginklui palikęs medžiotojas sulauks baudos.<br>ŠRAAD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2015-11-03 11:15, atnaujinta 2017-10-06 02:24

Per šiuos reidus nustatytiems pažeidėjams teks paploninti piniginę – už medžioklės taisyklių pažeidimus surašyti protokolai.

Vienas pažeidėjas aplinkosaugininkams Klemės rajone įkliuvo vėlų spalio 23-osios vakarą. Apie 23 valandą Kumpiškės kaime pasalą surengę gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai pamatė kaip į kaimą atvažiavo automobilis „Volkswagen Passat“.

Įtarimą sukėlė užgesinti žibintai

Įtarimų aplinkosaugininkas sukėlė tai, kad automobilio vairuotojas užgesino šviesas ir kaimo keliuku, per laukus važiavo tamsoje.

Sustabdžius automobilį paaiškėjo, kad jį vairuoja 43 metų K.R., o kartu važiuoja 39 metų Ž.P.

Abu vyrai turėjo graižtvinius šautuvus, tačiau medžiotojo bilietą ir leidimą ginklui galėjo pateikti tik vairuotojas, o keleivis šiuos dokumentus pamiršo namuose.

Bandydami išsisukti vyrai aplinkosaugininkams ėmė teisintis, kad nemedžioja. Iš pradžių jie tvirtino vykstą saugoti savo tvenkinio nuo brakonierių. Po to abu ėmė aiškinti, kad ieško pasiklydusio šuniuko, o galiausiai – kad lydi vienas kitą parodyti žemės sklypą.

Surašė pažeidimo protokolą 

Pasiteisinimai nepadėjo – ginklo dokumentus namuose palikusiam Ž.P. aplinkosaugininkai už medžioklės taisyklių pažeidimą surašė protokolą.

Neatsakingam medžiotojui gresia įspėjimas arba bauda nuo dvidešimt aštuonių iki aštuoniasdešimt šešių eurų.

Pažeidimų aplinkosaugininkai aptiko ir spalio 31-ąją Šiaulių rajone patikrinę Pakapės medžiotojų būrelį.

Nors medžioklės dokumentai buvo tvarkingi, sumedžioti gyvūnai buvo tinkamai pažymėti licencijomis, tačiau vienas iš medžiotojų R.V. nedėvėjo nei ryškiaspalvio galvos apdangalo, nei liemenės. Šiam medžiotojui už medžioklės taisyklių pažeidimą taip pat surašytas protokolas ir bus skirta bauda.

Kulka pataikė medžiotojui į koją

Akciją „Medžiok saugiai“ vykdantys aplinkosaugininkai sakė, kad medžioklės taisyklių pažeidimas gali turėti skaudžių pasekmių.

Praėjusį savaitgalį Mažeikių rajone, Sedos girioje, per medžioklę buvo sužeistas vyras. Kolegos į elnius šauta kulka, pataikė medžiotojui į koją.

Nukentėjusysis gydomas ligoninėje, įvykio aplinkybes aiškinasi policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.