Žiemos šalčiai atgena dūmų smarvę

Visų keiksnojamas rudeniškai šiltas ir lietingas oras prieš žiemos šventes džiugino Žvėryno gyventojus. Jie bene labiausiai nelaukia žiemos šalčių, nes kartu su jais viename Žvėryno kvartale pasklinda smogo kvapas.

Kartu su šalčiais viename Žvėryno kvartale pasklinda smogo kvapas.<br>P.Lileikio nuotr.
Kartu su šalčiais viename Žvėryno kvartale pasklinda smogo kvapas.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2015, 12:00 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 8:41 PM

Greta senų individualių namų butus nusipirkę vilniečiai teigia žiemą negalintys net langų atsidaryti ir kambarių išvėdinti. Vakarais kaimynystėje užkurtos krosnys ir pečiai į kambarius neša kūrenamo nešvaraus kuro dvoką.

Gyventojai nerimauja ir dėl iš kaimyninių kaminų rūkstančių dūmų poveikio sveikatai. Jie įtaria, kad kartu su kietu kuru į krosnis gali keliauti ir kenksmingas medžiagas išskiriančios atliekos.

Atlikti tyrimai rodo, kad į aplinką per kaminus išėję deginamo kieto kuro teršalai nelieka tik aplinkoje. Dalis jų, esant palankioms oro sąlygoms – net iki 50 procentų, per įvairius plyšelius ar atidarytus langus prasiskverbia į gyvenamąsias patalpas.

Gyventojai, nuolat kvėpuodami degimo produktais užterštu oru, rizikuoja susirgti kvėpavimo sistemos ligomis, astma, katarakta ar vėžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen