Gamtos sergėtojų netvarka nejaudina

Antakalnyje įsikūrusi Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba apdalija baudomis už kiekvieną menkniekį, tačiau šalia jos valdų sukrautos padangų rietuvės neužkliūva.

Automobilių servisas tiktai maitina pažadais, kad išveš šias padangas.<br>D.Umbraso nuotr.
Automobilių servisas tiktai maitina pažadais, kad išveš šias padangas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

2016-01-31 07:33, atnaujinta 2017-06-09 17:50

Antakalnio gatvėje automobilių serviso į didžiules rietuves sukrautos naudotos padangos bado akis paprastiems vilniečiams, tačiau kaimynystėje įsikūrusios Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) darbuotojai jų stengiasi nematyti.

Anot skundą savivaldybei surašiusio Arūno Valatkos, ironiška, kad šalia didžiulės padangų krūvos – Aplinkos ministerijai priklausanti įstaiga. Automobilių serviso ir VSTT teritorijas skiria tik tvora.

Anot A.Valatkos, užtenka vieno piktavalio žmogaus veiksmo ar kito ugnies šaltinio – kiltų gaisras, aplinką užterštų nuodingi padangų degimo produktai.

A.Valatka pastebėjo, kad šių dirbtuvių šeimininkai nebaudžiami taip elgiasi jau ne pirmus metus. Tiesa, VSTT šalia jų įsikūrė tik praėjusiais metais.

Pasiteiravus, ar VSTT dėl netinkamai saugomų padangų kreipėsi į atitinkamas institucijas, jei jau pati negali bausti automobilių serviso šeimininkų, tarnybos atstovė Diana Rakauskaitė tikino, kad į visus klausimus negali atsakyti. Esą už tvoros – privati serviso teritorija.

„Dar tuomet, kai tik buvo restauruojamas namas, kuriame dabar įsikūrėme, sakėme ir nuolat sakome serviso darbuotojams, kad sutvarkytų padangų krūvą. Ji tai sumažėja, tai vėl išauga“, – aiškino D.Rakauskaitė.

VSTT atstovai į automobilių serviso šeimininkų sąžinę mėgino belstis sakydami, kad šalia jų – gimnazija ir progimnazija, kultūros paveldo objektai – Sapiegų parkas ir rūmai, taip pat neseniai įsikūręs Nacionalinis saugomų teritorijų lankytojų centras.

Serviso darbuotojai užtikrino, kad visada išveža susikaupusias padangas į atliekų sąvartyną.

Kad tai netiesa, matyti per tvorą. Servisas ir vėl žadėjo padangas išvežti.

Beje, Gaisrinės saugos taisyklės nustato, kad saugomų padangų rietuvės aukštis turi būti ne didesnis kaip 3 metrai. Akivaizdu, kad krūva aukštesnė.

Tarp rietuvės ir sklypo ribos turi būti 5 metrų tarpas. Jo taip pat nėra.

Be to, prie VSTT būstinės seniai nupjautas prie gatvės augęs medis taip pat neišvežtas, o šaligatvis iki šiol užverstas šakomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.