„Geridarbai.lt“: aplinkosaugai galime skirti daugiau dėmesio

Paramos projektas „Geridarbai.lt“ iš bendruomenių, norinčių gauti paramą savo idėjų įgyvendinimui, sulaukia paraiškų, susijusių su įvairiomis sritimis – edukacija, aplinkos apsauga, sportu, švietimu ir kultūra. Visgi projekto organizatoriai pastebi, kad mažiausiai dėmesio sulaukia aplinkos apsaugos temos, nors erdvės pasireikšti čia labai daug.

Tik 6,5 proc. dalyvių siekė gauti finansavimą aplinkosaugos projektams.<br>Geridarbai.lt nuotr.
Tik 6,5 proc. dalyvių siekė gauti finansavimą aplinkosaugos projektams.<br>Geridarbai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2016, 8:52 AM, atnaujinta May 20, 2017, 10:11 PM

smscredit.lt/"="">smscredit.lt/"" target="_blank">„SMScredit.lt“ marketingo vadovės Justinos Kindurytės teigimu, „Geridarbai.lt“ per šešerių metų veiklos laikotarpį sulaukė kelių šimtų paraiškų, iš kurių tik 6,5 proc. siekė gauti finansavimą aplinkosaugos projektams.

„Kiekvienas iš mūsų nori gyventi gražioje aplinkoje, o tai, kokią ją sukursime, priklauso nuo mūsų pačių. Lietuvoje pastaraisiais metais daugėja skirtingų iniciatyvų, skirtų aplinkos puoselėjimui, jų randasi ir tarp „Geridarbai.lt“ konkursantų, bet, neabejojame, šios krypties projektų galėtų būti daugiau“, – sako „SMScredit.lt“ atstovė.

Pasak J.Kindurytės, savo idėjas „Geridarbai.lt“ platformoje pristato įdomūs ir žingeidūs žmonės, taigi, kuo daugiau skirtingų projektų varžysis projekte, tuo įdomiau konkursantams bus jame dalyvauti, o projekto gerbėjams stebėti kovą dėl geriausios iniciatyvos vardo ir paramos.

„Geras pavyzdys užkrečia – bendruomenės, matydamos viena kitos pastangas, ieško naujų galimybių ggerinti savo aplinką, išmoksta naujų dalykų, taigi, tikime, kad aplinkosauga gali būti viena iš šių naujų, dar ne visiems atrastų krypčių, kurios gali reikšmingai pagerinti skirtingų bendruomenių veiklas“, – teigia „SMSCredit.lt“ atstovė.

Pasak J.Kindurytės, iki šiol per šešerius metus daugiausia – 39,6 proc. – įgyvendintų projektų buvo susiję su sportu, vienas ketvirtadalis iniciatyvų siekė užtikrinti savo bendruomenės švietimą. Bent vienas iš dešimties projektų buvo nukreiptas į edukaciją, o 17,9 proc. į kultūrą.

„Geridarbai.lt“ siekia skatinti sporto, kultūros, mokslo ir švietimo bei aplinkosaugos iniciatyvas. Kiekvieną mėnesį konkurso organizatoriai iš bendruomenių siūlomų idėjų atrenka vidutiniškai 8 geriausias. Vėliau projektų pergalę lemia viešasis balsavimas internetinėje svetainėje, kur visuomenės atstovai atiduoda savo balsus labiausiai patikusioms iniciatyvoms. Daugiausia simpatijų sulaukę projektai gauna iki 3000 eurų. Vienam projektui skiriama maksimali suma siekia 1500 eurų. „Geridarbai.lt“ iniciatyva per visą savo veiklos laikotarpį padėjo įgyvendinti daugiau nei 100 bendruomenių idėjas ir iš viso joms skyrė daugiau nei 150 000 eurų.

Paramos programa „Geridarbai.lt“ – tai „SMScredit.lt“ iniciatyva rengiamas ilgalaikis projektas, kurio pagrindinis tikslas – padėti įgyvendinti geras ir gražias idėjas. Pelno nesiekiančios organizacijos savo projekto idėją kviečiamos pateikti internetiniame puslapyje www.geridarbai.lt. Projekto naujienas kviečiama sekti ir socialiniame tinkle „Facebook“: www.facebook.com/projektasgeridarbai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.