Kaune vėl dūzgia pjūklai – kas iškils medžių vietoje?

Tankiai daugiabučiais apstatytoje Kovo 11-osios gatvėje gyvenantys kauniečiai budrūs. Pamatę kertamus senus medžius ir prasidedančias statybas jie sunerimo ir netyli.

Kovo 11-osios gatvės 31-ojo namo ir kitų greta esančių daugiabučių gyventojams neramu, kad po langais kertami medžiai ir čia prasidės kotedžų statybos.
Kovo 11-osios gatvės 31-ojo namo ir kitų greta esančių daugiabučių gyventojams neramu, kad po langais kertami medžiai ir čia prasidės kotedžų statybos.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Sep 9, 2016, 5:32 PM, atnaujinta May 13, 2017, 2:16 PM

Kodėl, kai kertami medžiai, daugiabučių gyventojai visada piktinasi? Vieniems gaila augalų. Kiti bijo, kad greta iškils jiems nepatogumų galintys sukelti objektai.

Taip neseniai pasijuto ir vienoje Kovo 11-osios gatvės atkarpoje gyvenantys kauniečiai. Šios gatvės 31-ojo ir 43-iojo penkiaaukščių gyventojai iškart sunerimo, kai tarp šių namų esantis žalias plotas su medžiais neseniai buvo aptvertas vielos tvora.

Sklype atsirado ir medinis tualetas darbininkams, todėl gyventojai spėjo, kad čia prasidės statybos. Praėjusią savaitę į sklypą suvažiavo darbininkai ir pradėjo kirsti medžius.

Gyventojai darbininkų klausinėjo, ar šie tai gali daryti. Tačiau medkirčiai bendrauti su aplinkiniais buvo nelinkę.

„Čia gyvenu jau 40 metų. Mačiau, kaip medžiai augo. Jie sudarydavo pavėsį išėjus pasivaikščioti į kiemą. Matant, kaip jie dabar kertami, širdį skauda“, – kalbėjo greta sklypo daugiabutyje gyvenanti Regina Greičiuvienė.

Kita greta šios vietos gyvenanti moteris Algimanta Norkienė pasakojo, kad jau gerą dešimtmetį žalioji teritorija buvo prižiūrima prastai.

„Medžiai čia nebuvo labai vertingi, be to, jau seni. Žolė po jais beveik neaugo. Todėl augmenijos negaila. Neramu dėl to, kas čia bus. Neseniai greta buvo pastatyta ir atidaryta parduotuvė. Tai gerai. Tačiau mes, gyventojai, bijome, kad po langais neatsirastų koks naktinis baras“, – nerimavo kaunietė.

„Laikinajai sostinei“ pradėjus domėtis, kas ir ką daro greta Kovo 11-osios gatvės esančiame žemės lopinyje, paaiškėjo, kad sklypą neseniai įsigijo bendrovė „Mega invest“.

Jos direktorius Darius Puknys sakė, kad leidimą medžiams iškirsti ir pradėti statybas iš Kauno miesto savivaldybės gavo.

„Pastatysime 3 gyvenamuosius kotedžus. Jie bus 2 aukštų. Greta įrengsime vietą automobiliams statyti. Jie gyventojams trukdyti neturėtų. Teritorija bus aptverta. Be to, ir įvažą į kiemus, kuria naudojasi daugiabučių gyventojai, paremontuosime“, – sakė verslininkas.

Statybas sklypo savininkai planuoja baigti rudenį.

Už iškirstus augalus miestui sumokėjo

Ovidijus Petrulis

Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas

„Bendrovė „Mega invest“ gavo leidimą iškirsti 32 medžius, augusius minėtame sklype. Jiems buvo leista nukirsti 16 klevų, 8 šermukšnius, 5 kaštonus, 2 uosius ir 1 uosialapį klevą.

Už šių augalų iškirtimą įmonė į miesto savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos sąskaitą pervedė 10 tūkstančių 278 eurus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.