Pričiupta pažeidėja teisinosi, kad visi taip daro

Neapsikentę po kaimą pasklidusios baisios smarvės, gyventojai atliekų degintoją įdavė aplinkosaugininkams. Pažeidėja degino ne tik augalus, bet ir plastiką su popieriumi.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas (www.panskliautas.lt)

Sep 23, 2016, 1:13 PM, atnaujinta May 12, 2017, 5:03 AM

Prieš kelias dienas aplinkosaugininkams buvo pranešta apie Panevėžio rajone, Bernatoniuose, pasklidusius bjaurius juodus dūmus. Paskambinęs žmogus skundėsi, kad priverstas uostyti baisią smarvę.

Panevėžio aplinkos apsaugos agentūros vyresniajam specialistui Matui Sirgėdui neteko ilgai ieškoti pažeidėjo: jis nuėjo ten, kur kilo dūmai.

Gyvenvietės pakraštyje, savo namo kieme, laužą buvo užkūrusi 55 metų moteris. Už šiltnamio į krūvą ji sugrėbė ne tik augalų atliekas, bet ir sumetė popierių bei plastiką. Jie degdami ir skleidė aitrius dūmus.

Pažeidėja tikino, kad taip visi daro. Už atliekų deginimą jai paskirta 14 eurų bauda.

Dar vieno iškvietimo aplinkosaugininkai sulaukė į Smilgių seniūniją. Vidury dirbamų laukų, iš buvusios sodybvietės, kilo juodi dūmai.

Į krūvas sugrėbtas augalines atliekas deginę žmonės tvarkai nenusižengė. Aplinkosaugininkai primena, kad draudžiama deginti tik nenupjautus ir nesugrėbtus augalus.

Panevėžio aplinkos apsaugos agentūros vedėja Ieva Jakupkaitė sakė, kad deginti augalines atliekas draudžiama prie gyvenviečių, miškų ir durpingų vietovių. Pažeidėjams gresia ne tik baudos iki 57 eurų, bet ir gamtai padarytos žalos atlyginimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.