Padėtis po gaisro Radviliškyje gerėja, žala gamtai dar vertinama

Sudėtinga aplinkosauginė

Šiuo metu gaisro padariniai gamtai dar vertinami. Atliekami jo metu užteršto oro, vandens ir grunto tyrimai.<br>ŠRAAD nuotr.
Šiuo metu gaisro padariniai gamtai dar vertinami. Atliekami jo metu užteršto oro, vandens ir grunto tyrimai.<br>ŠRAAD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2016, 4:06 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:23 PM

Šiaulių RAAD Radviliškio rajono agentūros pasiūlymu, kurį ji pateikė ekstremalių situacijų komisijai, šalia granulių gamyklos susikaupęs užterštas gaisro gesinimo vanduo perpumpuojamas į seniai nebenaudojamus miesto nuotekų valymo įrenginių tvenkinius. Perpumpuoti užterštą vandenį padeda ugniagesiai, šiam tikslui nutiesę daugiau kaip dviejų kilometrų trasą. Šeštadienį pradėtus darbus tikimasi baigti šią savaitę.

Aplinkosaugininkų nuolat atliekami vandens tyrimai rodo, kad padėtis gerėja ir vandens telkiniuose. Obelės ir jos intako vandenyje ištirpusio deguonies kiekis atitinka normą. Jau normaliai veikia ir Radviliškio nuotekų valymo įrenginiai. Jų darbas buvo sutrikdytas dėl gaisro gesinimo medžiagomis užterštų nuotekų.

Gaisrui gesinti išlieta per 120 tūkst. kubinių metrų vandens, su juo į aplinką pateko ir putas formuojančios aplinkai pavojingos cheminės medžiagos. Po gesinimo užterštas vanduo pateko į Radviliškio valymo įrenginius ir buvo paralyžiavęs jų veiklą.

Dėl gaisro gesinimo padarinių nukentėjusio Petraičių tvenkinio, esančio kaimyniniame Pakruojo rajone, padėtis taip pat gerėja. Kadangi į šį tvenkinį įtekančios Obelės vanduo jau prisotintas deguonies, jo po truputį daugėja ir pačiame tvenkinyje.

Šiuo metu gaisro padariniai gamtai dar vertinami. Atliekami jo metu užteršto oro, vandens ir grunto tyrimai.

Šiaulių apylinkės prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl spalio pradžioje granulių gamyklos „Gairelita“ teritorijoje kilusio gaisro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.