Kaip padidinti pastato energinį efektyvumą be didelių investicijų?

Per pastaruosius septynerius metus 20 procentų pagerėjo visos šalies daugiabučių energinis efektyvumas, o tai reiškia, kad suvartodami mažiau šilumos tausojame aplinką.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2016, 11:45 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:26 AM

Specialistai teigia, kad, norint išsaugoti daugiau šilumos, pakanka paprastų ir nereikalaujančių didesnių investicijų priemonių: pasirūpinus, kad langai ir durys būtų sandarūs, atlaisvinus ir nuvalius šildymo prietaisus galima sutaupyti net iki 5 proc. energijos.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto docentas daktaras Giedrius Šiupšinskas siūlo esant galimybei įsirengti termostatinius ventilius, balansinius ventilius ir šilumos skaitiklius. Šios priemonės taip pat padėtų sutaupyti energijos.

Taupyti verta ne vien tam, kad sumažintume išlaidas ir mažiau nukentėtų šeimos biudžetas, bet ir tam, kad apsaugotume mus supančią aplinką nuo sunaikinimo, – juk kuo racionaliau naudojame elektros ir šilumos energiją, tuo mažiau eikvojame žaliavų atsargas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.