Savivaldybės raginamos mažinti oro taršą ir išmetamųjų šiltnamio dujų kiekį

 

 M. Patašiaus nuotr.
 M. Patašiaus nuotr.
 V. Ščiavinsko nuotr.
 V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 31, 2017, 1:36 PM, atnaujinta May 31, 2017, 1:39 PM

Azoto oksidais ir kietosiomis dalelėmis mūsų aplinką labiausiai teršia lengvieji automobiliai ir sunkiosios transporto priemonės bei autobusai. Tyrimų duomenys rodo, kad Lietuvoje į atmosferą išmetami vis didesni šių dujų kiekiai. 

Akivaizdu, kad miestų sukuriama tarša kelia didelių sveikatos problemų. Siekiant vykdyti tarptautinius įsipareigojimus tiek taršos, tiek kovos su klimato kaita srityse, miestai turi imtis aktyvesnių priemonių. Viena iš jų – išmanesnis, darnus miestų planavimas. 

Labai svarbu, kad savivaldybės vystytų darnią miestų plėtrą, transporto, dviračių takų infrastruktūrą, kuo skubiau parengtų ir įgyvendintų darnaus judumo planus, įsigytų mažai taršų viešąjį transportą. Nuo aplinkos oro kokybės priklauso žmonių sveikata, ypač – kvėpavimo takų ir vėžiniai susirgimai, todėl oro taršos ir šiltnamio dujų mažinimu, visų pirma, siekiama gyventojams sukurti sveiką aplinką.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.