Mokinius apdovanos už pakuočių rūšiavimą

Kiekvienas žino: rūšiuodami atliekas ne tik tausojame aplinką, bet ir patys gauname naudos. Rūšiavimo konteineriai taupo pinigus, taromatai grąžina sumokėtą užstatą. Ir tai dar ne viskas: 5-8 klasių moksleiviai kviečiami dalyvauti konkurse ir laimėti prizą, kuris paliks neišdildomą įspūdį.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 10, 2017, 10:38 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 11:34 AM

Atliekų rūšiavimas tampa vis svarbesnis ir aktualesnis. Ir nors didelė dalis namų ūkių turi atliekų rūšiavimui skirtus konteinerius, o depozito ženklu pažymėtas pakuotes galima grąžinti į taromatus ar rankinio surinkimo vietas, nemaža dalis atliekų vis dar yra nerūšiuojamos.

Viešoji įstaiga „Užstato sistemos administratorius“ užsimojo pakeisti nusistovėjusius stereotipus ir jaunimo požiūrį į rūšiavimą.

„Rūpinimąsi aplinka ir įprotį rūšiuoti atliekas bei pakuotes reikia ugdyti nuo vaikystės. Ganėtinai dažnai, ypač regionuose, susiduriama su tuo, kad vaikai nežino kaip rūšiuoti ar tiesiog nenori to daryti. Todėl organizuojame pakuočių rūšiavimo konkursą, kad vaikai suprastų rūšiavimo naudą ir svarbą“, – sako Gintaras Varnas, VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ vadovas.

Grąžindami depozito ženklu pažymėtas pakuotes Lietuvos moksleiviai galės ne tik atgauti sumokėtą užstatą, bet ir laimėti naudingą prizą.

Rinks aktyviausius

Spalio 9 dieną prasidėjusiame konkurse kviečiamos dalyvauti 5-8 klasės iš visos Lietuvos mokyklų. Klases galima registruoti paspaudus čia arba susisiekus žinute su „Grąžinti verta“ komanda socialiniame tinkle „Facebook“ www.facebook.com/GrazintiVerta. Atkreipiame dėmesį, kad klasę gali užregistruoti tik pilnametis asmuo – tai gali būti klasės auklėtojas, mokytojas ar tėvų atstovas.

Konkursas vyksta dviem etapais. Pirmojo etapo metu, kuris tęsis iki lapkričio 13 dienos, moksleiviai raginami grąžinti sukauptą tarą į taromatus ir rinkti grąžintų pakuočių kvitus. Klasę užregistravęs asmuo sukauptų čekių nuotraukas ar jų kopijas turi atsiųsti „Grąžinti verta“ komandai. Siekiant užtikrinti skaidrumą konkurso dalyviai raginami saugoti kvitų originalus.

Dalyvauti antrajame etape bus pakviesta 20 klasių, kurios bus grąžinusios daugiausiai pakuočių. Šiame etape klasių lauks kūrybinė užduotis, kurios sąlygos bus praneštos pasibaigus pirmajam etapui.

Prizas – eksperimentinė paskaita

Konkurso nugalėtojomis taps net trys klasės, jos bus paskelbtos gruodžio 11 dieną.

Šių klasių moksleiviai laimės žaismingą ir naudingą prizą – Mėgintuvėlis.lt chemijos pamoką savo mokykloje. Jos metu rūšiavimo svarba ir nauda bus atskleista nestandartiniu būdu – atliekant praktinius eksperimentus.

Paskaitos metu bus ne tik kalbama apie pakuočių poveikį mūsų planetai, bet tai parodoma ir vizualiai. Moksleiviai galės stebėti įspūdingas chemines reakcijas ir net patys dalyvauti eksperimentuose. pakuočių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo