Nauja laida „Atliekų kultūra“: nuo pažeidėjus fiksuojančių slaptų kamerų iki prasmingų darbų

Ar žinote, kaip reikia taisyklingai rūšiuoti atliekas? Ar tai daro Lietuvoje žinomi žmonės? O ar žinojote, kad slaptos kameros fiksuoja asmenis, netaisyklingai atsikratančius atliekomis Vilniaus mieste? Į visus šiuos ir daugybę kitų su žemės išsaugojimu susijusių klausimų bus atsakyta sekmadieniais naujoje laidoje „Atliekų kultūra“.

Vidas Bareikis yra itin įsitraukęs į rūšiavimo kultūrą.<br> Ievos Jūraitės nuotr.
Vidas Bareikis yra itin įsitraukęs į rūšiavimo kultūrą.<br> Ievos Jūraitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2019, 8:00 AM

Pabudę ryte ir skubėdami į dienos darbus retai susimąstome, kad pakeliui nusipirktas plastikinis vandens buteliukas gali būti perdirbtas, kad tokiu būdu yra saugomi gamtos ištekliai. Laidoje „Atliekų kultūra“ žinomi žmonės bei atliekų infrastruktūros specialistai aiškinsis, kaip reikia taisyklingai rūšiuoti bei kodėl visuomenei tai turi tapti įpročiu.

Didelė dalis lietuvių jau sėkmingai prisijungė prie rūšiuojančio pasaulio traukinio, tačiau nemažai šių atliekų išrūšiuojame netaisyklingai dėl paprasčiausio nežinojimo. „Atliekų kultūros“ specialistai padės išmokti elementarią rūšiavimo abėcelę.

Naujoje laidoje sužinosite, kur dingo sąvartynai Lietuvoje, kaip veikia atliekų rūšiavimo gamyklos, bei išgirsite itin naudingų patarimų apie antrinį atliekų panaudojimą. Specialioje rubrikoje „Antras šansas“ paprasti žmonės kurs nepaprastus dalykus: perdarys nebenaudojamus daiktus, taip juos prikeldami dar vienam gyvenimui.

Galbūt nepagalvojame, bet žinomų žmonių buitis mažai kuo skiriasi nuo mūsų – jie taip pat rūpinasi aplinka ir susiduria su tokia pačia kasdienybe. Populiarusis dainininkas Vidas Bareikis yra itin įsitraukęs į rūšiavimo kultūrą: „Aš pats gyvenu Balsiuose ir jeigu pamatau miške paliktus maišus šiukšlių – stabteliu. Manau, kiekvienas prisidėjęs gali visa tai gerinti. Labai linkėčiau vieniems kitus skatinti ir bendrai keisti tą mūsų nedidelį darželį, kurį galime labai gražiai susitvarkyti“.

Nuo šiol dainininkas ir kiti neabejingi švariai aplinkai žmonės, turės kiek mažiau būtent tokios veiklos: mat sostinėje įrengtos kameros, kurios filmuoja pažeidėjus, netinkamai atsikratančius atliekomis tam neskirtose vietose. Juk tikrai teko prie daugiabučių konteinerių matyti išmestą sofą, viryklę ar panaudotas padangas. Jeigu šiais daiktais atsikratėte jūs – didelė tikimybė, kad buvote nufilmuoti ir save išvysite laidos rubrikoje „Slapta kamera“. Jei taip elgėtės nežinodami, kaip teisingai reikėtų atsikratyti šiais daiktais, – nuo vasario 24 d. kviečiame žiūrėti laidą „Atliekų kultūra“ sekmadieniais, 11 valandą ryto, per „Lietuvos ryto“ televiziją!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.