Slapčia užfiksavo, ką vyras veikia miške – laukia tūkstantinės baudos

Verkių regioniniame parke įrengtos vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo nepadorų piliečio elgesį. Automobiliu į parką atvykęs vyras iš bagažinės iškėlė juodus plastikinius maišus su statybinėmis atliekomis.

Atliekas į mišką kovo 19 dieną atvežęs vyras neįtarė, kad yra filmuojamas.
Atliekas į mišką kovo 19 dieną atvežęs vyras neįtarė, kad yra filmuojamas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2019, 6:27 PM

„Šiukšlinimo faktą mūsų kameros užfiksavo kovo 19 dieną, Verkių regioniniame parke, Verkių miške. Netoliese yra keletas nemažų gyvenviečių, tad didelė tikimybė, kad šį nusikaltimą padarė netoliese gyvenantis vyras“, – teigė Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direktorė Jolanta Radžiūnienė.

Šį kartą nusikaltėlį pavyko užfiksuoti labai aiškiai – vaizdo įraše matyti ir automobilio markė, ir numeriai, ir ką daro žmogus, kokias atliekas išmeta.

Bauda už miško teršimą siekia daugiau nei 4 tūkst. eurų.

Praėjo kelios dienos ir tas pats vyriškis pateikė dar vieną staigmeną. Jis grįžo į nusikaltimo vietą, tačiau šįkart siekdamas nusižengimą ištaisyti. Trečiadienio vakarą užfiksuotuose vaizduose matyti, kaip vyras apžiūri gulinčių maišų turinį, greičiausiai norėdamas įsitikinti, kad tai tos pačios atliekos, kurias jis čia ir paliko.

Tuomet jis nueina ir grįžta po kelių minučių tuo pačiu automobiliu. Vėl atsidaro bagažinė, tik vyras jau krauna maišus ne iš jos, o į ją, taip susirinkdamas prieš kelias dienas paliktas šiukšles. Padaro tai itin tvarkingai, net vietą grėbliu palygina.

Statybinės atliekos – ne vienintelė problema. Pavasarį, kaip ir rudenį, prasideda padangų keitimo sezonas. Su kolega apvažiavome dalį parkų teritorijos ir parsivežėme 12 išmestų padangų.

O sezonas dar tik prasideda. Be to, keliai tapo išvažiuojami, išdžiūvę, nebeslidūs. Tad netrukus prasidės padangų keitimas ir jų daug mėtysis pakrūmėse“, – atsiduso J.Radžiūnienė.

Praėjusiais metais kameros užfiksavo ne vieną padangininką.

„Asmenys pasiskelbia, kad išveža statybines atliekas, atvyksta krovininiu transportu, surenka atliekas ir išveža į pamiškę. Ir už tai pasiima pinigus.

Keletą tokių atvejų pavyko išsiaiškinti, mat buvo rastos atliekos, pavyzdžiui, seni baldai, vonios plytelės, senos durys, langų rėmai. Ir ant kai kurių atliekų buvo nurodyti ir adresai, ir žmonių pavardės.

Informacija buvo perduoda policijos pareigūnams ir asmenys buvo atskleisti“, – sakė J.Radžiūnienė. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.