Elektros energijos klasių ateityje liks mažiau

Daugelis elektros prietaisų žymimi įvairiomis raidėmis, kurios nurodo kiek elektros energijos prietaisas sunaudoja ir kokia jo energetinė klasė. Šiuo metu žymima nuo G iki A+++ energetinių klasių, bet žadama, kad ateityje jų liks mažiau.

 Lietuvos elektros instituto sistemų valdymo ir automatizavimo laboratorijos vadovas Virginijus Radziukynas.
 Lietuvos elektros instituto sistemų valdymo ir automatizavimo laboratorijos vadovas Virginijus Radziukynas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-05-22 16:02

„Viena iš priežasčių tai, kad dabartiniuose prietaisuose gali būti net kelios energijos klasės. Pavyzdžiui, skalbimo mašina su integruota džiovykle gali būti ir A+++ ir A+ klasės vienu metu“, – teigia Lietuvos elektros instituto sistemų valdymo ir automatizavimo laboratorijos vadovas Virginijus Radziukynas.

Perkant naują šaldytuvą, skalbimo mašiną ar kitą daugiau elektros energijos suvartojantį prietaisą žmonės į energetinę klasę atkreipia dėmesį tiek, kiek tai gali jiems sutaupyti išlaidų ateityje. Sąmoningesni pirkėjai didesnę naudą mato aplinkos apsaugos prasme – mažiau suvartojančiam elektros prietaisui reikės mažiau elektros, o dėl šios gavybos nereikės iškastinio kuro ir sumažės CO2 emisija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.