Paaiškėjo, kas į Nerį paleido nevalytas nuotekas: kaltininkas gavo baudą

Atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kokie teršalai pateko Vilniuje į Neries upę, kai iš nuotekų išleistuvo ties Geležinio Vilko tiltu birželio 18 dieną ėmė plūsti neaiškios kilmės srutos.

 Neaiškios kilmės nuotekos plūdo į Nerį.<br> lrytas.lt nuotr.
 Neaiškios kilmės nuotekos plūdo į Nerį.<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2019, 2:16 PM, atnaujinta Jul 1, 2019, 2:37 PM

„Dėl šio atvejo Aplinkos ministerija atliko tyrimą. Paimtų pirminių mėginių rezultatai parodė, kad viršnormatyvinių viršijimų nustatyta nebuvo. Tačiau atlikus tyrimą nustatyta, kad į UAB „Grindos“ paviršinių nuotekų tinklus iš įmonės UAB „ST priežiūra“ statybvietės (adresu Utenos g. 41A, Vilnius) savavališkai, t. y. neturint sutikimo, buvo išleistas statybvietėje susikaupęs gruntinis vanduo. Išleidžiamas vanduo turėjo smėlio ir molio priemaišų, kurios teršė suspenduotomis dalelėmis Neries upės vandenį.

UAB „ST priežiūra“ statinio techninės priežiūros vadovas patrauktas administracinėn atsakomybėn, jam surašytas protokolas su administraciniu nurodymu pagal ANK 316 str. 4 d., skirta pusė minimalios baudos – 70 eurų. Taip pat jis buvo įpareigotas nutraukti vandens išleidimą į paviršinių nuotekų tinklus“, – informavo Aplinkos ministerijos viešųjų ryšių specialistė Ieva Krikštopaitytė.

Apie įtariamą taršos šaltinį pranešė UAB „Grinda“ atstovai.

Tą kartą kartą nemalonų vaizdelį užfiksavo vilniečiai ir pasidalijo viešose interneto erdvėse. „Einu palei Nerį ir nesuprantu, ką daryti pajautus kakučių kvapą ir paskui supratus iš kur jis. Ką daryt?“, – klausė vilnietė Emilija. Filmuota medžiaga pasidalijo ir buvęs aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

„Ir vėl bėga, bėga, bėga...“, – rašė L. Jonauskas. Aplinkos apsaugos departamento atlikto patikrinimo metu nustatyta, kad paviršinės nuotekos į aplinką (Neries upę) bėgo iš UAB „Grinda“ eksploatuojamų paviršinių nuotekų tinklų paviršinių nuotekų išleist

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.