Sostinės miesto šventėse – kardinalios permainos įsigalios nuo šių metų kovo pradžios

Vilniaus miesto taryba pritarė tarybos nario Luko Savicko pasiūlytam sprendimui atsisakyti vienkartinio plastiko gaminių miesto šventėse ir tapti pavyzdžiu kitoms šalies savivaldybėms.

Vienkartiniai indai.<br>lrytas.lt nuotr.
Vienkartiniai indai.<br>lrytas.lt nuotr.
Vienkartiniai indai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vienkartiniai indai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vienkartiniai indai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vienkartiniai indai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-01-22 15:17

Numatyta, kad toks Vilniaus miesto tarybos sprendimas įsigalios nuo šių metų kovo pradžios.

L. Savicko teigimu, vienkartinio plastiko ribojimas miesto šventėse skatina visuomenę tapti draugiškesnei aplinkai, kurioje patys gyvena ir kartu sudarys naujas verslo galimybes ekologiškų gaminių tiekėjams.

„Vakarų šalių pavyzdžiai rodo, kad nuo dėmesio ekonomikos sparčiai judame pasitikėjimo ekonomikos link. Verslas, kuris šiandien galvoja apie aplinkos tausojimą, tvarumą, yra labiau pasirengęs priimti jam keliamus naujus ekonominius iššūkius ir didėjančius pirkėjo lūkesčius.

Todėl esu įsitikinęs, kad šis miesto sprendimas – puikus šansas verslo įmonėms imtis lyderystės tausojant aplinką, kurti pasitikėjimą visuomenės akyse ir tapti pavyzdžiu kitiems“, – tvirtina L. Savickas.

Vilniaus miesto tarybos sprendime taip pat numatyta, kad prekybos vietoje privalo būti šiukšlėms rūšiuoti skirti konteineriai (plastikui, stiklui, popieriui, mišrioms komunalinėms atliekoms), o kai prekiaujama iš kiosko, paviljono, lauko kavinėje – turi būti sudaroma sutartis dėl atliekų išvežimo.

Plastikinių indų ir įrankių viešuosiuose renginiuose nuo 2020-ųjų sausio mėnesio atsisakė ir Panevėžys bei Joniškio rajonas. Estijos sostinėje Taline organizuojamuose viešuose renginiuose jau nuo praėjusių metų draudžiama naudoti vienkartinius plastikinius indus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.