S. Skvernelis: Aplinkos apsaugos departamento darbas yra nepakankamas

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad Aplinkos apsaugos departamento (AAD) darbas yra nepakankamas.

Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Blekaitis

Jan 29, 2020, 3:02 PM, atnaujinta Jan 29, 2020, 4:34 PM

„Darbas tikrai yra nepakankamas. Reikia suteikti ne tik teisinius įrankius. Vakar Seimas priėmęs taip vadinamą „Klaipėdos paketą“ tikrai teisinėje plotmėje suteikė papildomus įrankius.

Dabar turime tą departamentą stiprinti žmogiškaisiais resursais, sudaryti galimybę gauti informaciją, reikalingą jų veiklai vykdyti ir, kas dar labai svarbu, pasidalinti ta informacija laiku, turint aiškų mechanizmą su ikiteisminio tyrimo institucijomis ir institucijomis, kurios turi teisę vykdyti kriminalinę žvalgybą, nes pats AAD nėra nei ikiteisminio tyrimo įstaiga, nei kriminalinės žvalgybos, kas apsunkina jų veiklą“, – po Vyriausybės posėdžio sakė S. Skvernelis.

Anot jo, nėra norima, kad Aplinkos apsaugos departamentas galėtų pats pradėti ikiteisminį tyrimą.

„Čia yra nesusipratimas. Jei didinsime ikiteisminių tyrimų institucijų kiekį, tai turėsime kalbėti apie kokybę ir ikiteisminių tyrimų skaičių. Jei bus tinkamas informacijos apsikeitimas, tai tą darbą darys tos įstaigos, kurios tai turi daryti“, – teigė premjeras.

Premjeras taip pat sako, kad būtina, jog departamente „realiai pradėtų veikti imuniteto padalinys“, taip pat įdiegti priemones, leidžiančias užtikrinti „kuo mažesnį žmogiškąjį faktorių“ aplinkosaugininkams tikrinant galimus pažeidėjus, surašant protokolus.

„Taip pat pavesta greitu laiku sukurti galimos rizikos vertinimo kriterijus, kad būtų galima ūkio subjektus vertinti ne aklai, bet pagal tam tikrus algoritmus, kurie identifikuoja tam tikrą riziką“, – sakė S. Skvernelis.

Kaip ELTA jau rašė, aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, susitikęs su AAD direktoriumi Vaidu Laukiu, teigė, kad jis iki kovo 1 d. turės pateikti konkrečius darbus, kurie padaryti keičiant aplinkosaugos sistemą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.