Pietų Korėja sieks tarptautiniam teismui apskųsti Japonijos sprendimą dėl Fukušimos AE

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas trečiadienį pareigūnams nurodė apsvarstyti galimybę tarptautiniam teismui apskųsti Japonijos sprendimą dėl vandens iš Fukušimos atominės elektrinės išleidimo, teigė jo atstovas, praneša „Reuters“.

Pietų Korėja sieks tarptautiniam teismui apskųsti Japonijos sprendimą dėl Fukušimos AE.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pietų Korėja sieks tarptautiniam teismui apskųsti Japonijos sprendimą dėl Fukušimos AE.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2021, 9:57 AM, atnaujinta Apr 14, 2021, 9:58 AM

Antradienį Japonija atskleidė apsisprendusi iš 2011 m. cunamio paveiktos elektrinės reaktoriaus išleisti daugiau nei milijoną tonų užteršto vandens. Vandens išleidimo procedūra būtų pradėta po maždaug dvejų metų, pirmiausia iš vandens pašalinus žalingus izotopus.

Pietų Korėja griežtai nepritaria šiam sprendimui. Šalies pareigūnai iškvietė Tokijo ambasadorių Seule Koichį Aiboshį ir surengė skubų posėdį, kad nuspręstų dėl tolesnių veiksmų.

Atskiro trečiadienį vykusio susitikimo metu Moon Jae-inas paragino apsvarstyti galimus būdus Japoniją paduoti į Tarptautinį jūrų teisės tribunolą, pranešė prezidento atstovas Kang Min-seok.

Moon Jae-inas jau pareiškė savo nerimą, kai K. Aiboshis įteikė prezidentui skiriamuosius raštus, vasarį atvykęs į Pietų Korėją pradėti eiti ambasadoriaus pareigas.

„Negaliu paneigti, kad esu susirūpinęs dėl sprendimo, kai kalbame apie šalį, kuri yra geografiškai artimiausia ir dalijasi jūra su Japonija“, – teigė Moon Jae-inas, prašydamas K. Aiboshio Tokijui perduoti žinią dėl jo susirūpinimo, skelbė atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.