Neteisėtai žvejojęs ir aplinkosaugininkams pasipriešinęs tauragiškis atsidurs teisme: prokurorai prašo laisvės apribojimo

Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras Nomedas Metrikis kreipėsi į teismą su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydamas 35-erių Tauragės rajono gyventoją pripažinti kaltu dėl galimai neteisėtos žvejybos bei pasipriešinimo aplinkos apsaugos pareigūnui.

Kilusių grumtynių metu vyras smūgiavo vienam iš pareigūnų bei sugadino jo asmeninį ir tarnybinį telefonus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kilusių grumtynių metu vyras smūgiavo vienam iš pareigūnų bei sugadino jo asmeninį ir tarnybinį telefonus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kilusių grumtynių metu vyras smūgiavo vienam iš pareigūnų bei sugadino jo asmeninį ir tarnybinį telefonus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kilusių grumtynių metu vyras smūgiavo vienam iš pareigūnų bei sugadino jo asmeninį ir tarnybinį telefonus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 19, 2021, 3:47 PM, atnaujinta May 19, 2021, 3:51 PM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų rudenį tamsiu paros metu Šešuvies upėje Tauragės rajone kaltinamasis žvejojo naudodamas, įtariama, draudžiamus įrankius – graibštą ir akumuliatorių.

Saugomoje gamtos vietovėje – Jūros ichtiologiniame draustinyje – esančioje upėje galimai neteisėtu būdu žvejojusį vyrą sustabdė Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai.

Tyrimo duomenimis, nuo alkoholio apsvaigęs kaltinamasis nepakluso teisėtiems uniformuoto aplinkos apsaugos pareigūno reikalavimams ir, priešindamasis sulaikymui, panaudojo fizinį smurtą.

Kilusių grumtynių metu vyras smūgiavo vienam iš pareigūnų bei sugadino jo asmeninį ir tarnybinį telefonus.

Įtariama, kad kaltinamasis nepaisė draudimo žvejoti nelegaliu būdu bei draudimo žvejoti lašišas ir šlakius jų neršto metu, kuris prasideda rugsėjo 16 d. ir baigiasi gruodžio 25 d. Skaičiuojama, kad kaltinamasis, sugavęs dvi žuvis draudžiamu jas žvejoti metu, padarė 600 eurų žalą gamtai.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro pareiškimu dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu Tauragės apylinkės teismo prašoma jau anksčiau teistam vyrui skirti laisvės apribojimą 10 mėnesių su 6 mėnesių intensyvia priežiūra.

Pareiškimu taip pat prašoma įpareigoti kaltinamąjį atlyginti padarytą žalą gamtai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.