Į Šv. Jono upelį išpiltas kalnas šiukšlių: pažeidėjas prigaunamas ne pirmą kartą

Įžūlus nusikaltimas prieš gamtą praėjusią savaitę įvykdytas Kėdainių rajono Vilainių seniūnijos Šventybrasčio kaime. Čia į nedidelį Šv. Jono upelį išpiltas kalnas įvairiausių šiukšlių: remonto, statybinių atliekų, buities daiktų.

Vietos gyventojai jau kartą buvo pričiupę teršėją, tad dabar jie aktyviai ieško, kas ir šį kartą išpylė šiukšles.<br>V.Balkūno nuotr.
Vietos gyventojai jau kartą buvo pričiupę teršėją, tad dabar jie aktyviai ieško, kas ir šį kartą išpylė šiukšles.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dmitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

2021-05-24 11:40, atnaujinta 2021-05-24 11:41

Vietos gyventojai jau kartą buvo pričiupę teršėją, tad dabar jie aktyviai ieško, kas ir šį kartą išpylė šiukšles.

Viską nufilmavo

Kalną šiukšlių prieš keletą dienų aptiko medžiotojas Andrius Misevičius.

Vyriškis nejuokais įpyko pamatęs, kad kažkas tokiu būdu atsikratė šiukšlių viename gražiausių Kėdainių rajono kampelių.

„Šiukšlės buvo išpiltos ne laukuose, o į Šv. Jono upelį. Viską nufilmavau ir kreipiausi į šventrybrastiečius, gal šie ką žino ar matė, kas į upelį supylė kalną šiukšlių.

Tikrai nemanau, kad iš toli kažkas atvažiavo. Ten supiltos įvairios šiukšlės: linoleumas, puodeliai, lėkštės, maišas stiklainių ir kitų dalykų“, – kalbėjo šiukšles aptikęs vyriškis.

Teko pričiupti

Beje, tai ne primas kartas, kuomet teršiama Šventybrasčio krašto gamta.

Praėjusiais metais vieną teršėją pričiupo Kėdainių rajono medžiotojų klubo „Šventybrastis“ medžiotojai.

„Pernai vieną šiukšlintoją pagavom. Jis šiferį metė į griovį. Tris priekabas buvo išpylęs mūsų kraštuose. Viską sutvarkė Šventybrasčio medžiotojų būrelio pirmininkas Antanas Karosas.

Mes surengėme pasalą ir po kiek laiko atvežė vietinis vėl išpilti šiukšlių ir tada mes jį pagavom. Per tris vietas buvo pripylęs“, – šiukšlintojų įžūlumu stebėjosi A. Misevičius.

Rūpinasi medžiotojai

Šventybrasčio gamta vietos medžiotojų klubas rūpinasi nuolat. Vyrai neatmeta galimybės, kad ir praėjusią savaitę išpiltą šiukšlių kalną teks surinkti jiems.

„Ko gero, mes viską surinksime. Bet jei kas žinote kažką, ar matėte, susisiekite su mūsų būreliu, praneškite. Norime, kad šiukšlintojas neliktų nenubaustas“, – informavo medžiotojas.

Šiukšlinti draudžiama

„Rinkos aikštė“ daugybę kartų rašė, kad šiukšlinti gamtoje yra griežtai draudžiama. Apie tai nuolat primena ir aplinkos apsaugos pareigūnai.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad, užteršus gamtą nedideliu kiekiu atliekų, teršėjų laukia įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Didėjant teršalų kiekiui, didėja ir baudų dydžiai. O didžiausia atsakomybė tenka tiems, kas teršia pavojingomis atliekomis: aplinkos užteršimas vieno kubinio metro ir didesniu atliekų kiekiu užtraukia baudą nuo 1 400 eurų iki 2 400 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.