Aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą dėl „Grigeo Klaipėda“ taršos

Antradienį apie 8 val. Aplinkos apsaugos departamentas iš Klaipėdos uosto dispečerinės gavo informaciją, kad pastebėtas balzganas Kuršių marių vanduo ties 73 krantine. Pareigūnams nuvykus į įvykio vietą nustatyta, kad galimai nevalytos nuotekos patenka į Klaipėdos sąsiaurį iš AB „Klaipėdos vanduo“ priklausančio paviršinių nuotekų išleistuvo.

Piketas prie Grigiškių popieriaus fabriko.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Piketas prie Grigiškių popieriaus fabriko.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Grigeo nuotekų sistemos apžiūra Grigiškėse.<br>V.Skaraičio nuotr.
Grigeo nuotekų sistemos apžiūra Grigiškėse.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vandens tarša. <br>Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Vandens tarša. <br>Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aplinkos apsaugos departamentas

Jul 21, 2021, 2:44 PM, atnaujinta Jul 21, 2021, 2:45 PM

Nedelsiant informuoti AB „Klaipėdos vanduo“ atstovai ir iškviesta Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija taršos tyrimams atlikti.

AB „Klaipėdos vanduo“ specialistai, apžiūrėję tinklus, nustatė galimą taršos šaltinį – AB „Grigeo Klaipėda“.

Aplinkosaugininkai nedelsdami pradėjo šios bendrovės neplaninį patikrinimą. Nustatyta, kad gamybiniame pastate gamybinės nuotekos patenka į paviršinių nuotekų sistemą. Įmonės atstovams nedelsiant duotas nurodymas nutraukti taršą.

Pripučiamomis aklėmis apie 16 val. tarša iš AB „Grigeo Klaipėda“ teritorijos nutraukta. AB „Klaipėdos vanduo“ atliko likutinės taršos vamzdynuose likvidavimo darbus.

Dėl įvykio pradėtas tyrimas, skaičiuojamas į aplinką patekusių teršalų kiekis, aiškinamasi aplinkybės ir priežastys. Baigus tyrimą, bus skaičiuojama aplinkai padaryta žala.

Vakar Aplinkos ministerija išplatino pranešimą, kuriame aplinkos ministras S.Gentvilas teigia, kad pasikartojantys „Grigeo“ veiksmai turi būti įvertinti.

„Ne kartą pasikartojantys, didelę žalą gamtai turintys AB „Grigeo“ veiksmai turi būti įvertinti, o žala aplinkai kuo greičiau ištaisyta. Pasikartojantys pažeidimai rodo, kad įmonė turi imtis ne tik deklaratyvių, bet realių sprendimų, kurie užkardytų kelią tokiems įvykiams.

Kitą savaitę būtent apie tai kalbėsiu su šios įmonės vadovais. Turime būti principingi saugodami savo gamtą nuo teršalų, todėl sprendimai turi būti efektyvūs. Įmonė turi susitvarkyti savo nuotekų valymą, kitu atveju gresia sankcijos, kraštutiniu atveju uždarymas“, – teigia aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.