Akcija „Darom“: tvariems pokyčiams susiburti turime visi nuo visuomenės iki verslo

Visiems gerai pažįstama akcija „Darom“ jau 14 metų raginusi švarinti viešąsias erdves, šįkart kviečia palydėti vasarą pajūryje. Nauja iniciatyva apjungia savanorystės, aplinkosaugos, edukacijos bei kultūros idėjas. Simboliškas, vasarą vainikuosiantis, renginys vyks rugpjūčio 27-28 d., Pajūrio regioninio parko teritorijoje, Karklėje.

 Bendrovės ERGO vadovas Tadas Dovbyšas
 Bendrovės ERGO vadovas Tadas Dovbyšas
 Laužų sąšauka pajūryje, Karklėje
 Laužų sąšauka pajūryje, Karklėje
 UAB „VAATC“ Direktorius Tomas Vaitkevičius
 UAB „VAATC“ Direktorius Tomas Vaitkevičius
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-08-27 14:09

Pajūrio kopos vasarą tampa poilsiautojų atokvėpio vieta, tačiau nedaugelis susimąsto, kad tai itin jautri kraštovaizdžio dalis. Pajūrio apsauginis smėlio kopagūbris gali išlikti tik vykdant pastovius kopų priežiūros ir tvirtinimo darbus. Organizatoriai tiki, kad kvietimas prisidėti prie kasmetinių kranto tvarkymo darbų dengiant kopas vytelių klojiniais bei sutvirtinant jas tvorelėmis gali prisidėti prie sąmoningumo didinimo bei gamtos vertybių išsaugojimo.

Nepaisant to, kad aplinkosaugos akcija „Darom prie jūros“ vyksta pirmą kartą, ji jau spėjo sulaukti ne tik savanorių susidomėjimo, bet ir palaikymo iš verslo. Bendrovės ERGO vadovas Tadas Dovbyšas, kalbėdamas apie naują įmonės partnerystę su „Mes Darom“ pabrėžė ne tik vertybines įmonės bei organizacijos sąsajas, bet ir galimybę paskatinti savo darbuotojus įsitraukti į tvarumo iniciatyvas: „Vertiname ilgalaikį organizacijos „Mes Darom“ įdirbį ir džiaugiamės prisidėdami aplinkosaugos, edukacijos ir kultūros renginio „Darom prie jūros“. Rūpestis Baltijos jūra ir Lietuvos miškais yra ilgalaikės ERGO strategijos dalis. Mes ne tik remiame iniciatyvas ir bendradarbiaujame su mokslininkais, kurie vykdo tyrimus šiose srityse, bet taip pat vadovaujamės principu, kad pokyčiai prasideda nuo mūsų pačių. Naudodamasis proga kviečiu prisidėti prie iniciatyvos – kartu su kolegomis, draugais ir šeimomis susiburti prasmingai bendrai veiklai“.

Renginio programa daug platesnė, nei tik kranto tvarkymo darbai – organizatoriai kviečia atvykti su palapinėmis ir įsikurti vienoje gražiausių Lietuvos vietų dviem dienoms. Penktadienio vakarą lauks dokumentinio kino vakaras po atviru dangumi, renginio draugų „Žaliasis taškas“ edukacijų programa visai šeimai, o šeštadienį – spektakliukas vaikams „Kontis ir tvarkius“, grupės „Baltasis Kiras“ koncertas ir senovinės ugnies tradicija „Laužų sąšauka“. Ant jūros kranto lauks ne tik draugystės laužas, bet ir Victor Diawara elektroninių sutartinių programa bei intuityvus ugnies šou.

Prie renginio įgyvendinimo jungiasi ir kitos tvarumo iniciatyvos bei projektai. UAB „VAATC“ Direktorius Tomas Vaitkevičius teigė jog visa apimantiems ir tvariems pokyčiams turi susiburti ne tik visuomenė, bet ir to siekiančios iniciatyvos: „VAATC ir „Darom“ bendradarbiavimas jungiant „Darom“ įgyvendinamas iniciatyvas bei projekto „Atliekų kultūra“ švietėjišką veiklą yra puikus sinergijos pavyzdys. Norint pokyčių kiekviename šalyje vykstančiame renginyje turi būti kalbama apie aplinkos saugojimą. Ne mažiau svarbu ir tai, kad atliekų tvarkytojų bendradarbiavimas su savanoriais bei ne vyriausybiniais susivienijimais leidžia geriau suprasti vienas kitą, rasti sąlyčio taškų, įvairiapusiškiau pasižiūrėti į savo veiklą, sėkmingiau įgyvendinti projektus“.

Dviejų dienų „Darom prie jūros“ programoje ne tik darbai, bet ir edukacijos, koncertai ir senovinė ugnies tradicija ant jūros kranto. Atvykti rugpjūčio 27-28 d. galima su palapinėmis, įsikurti vienoje gražiausių Lietuvos vietų – Karklėje, prie Pajūrio regioninio parko. Dalyviai-savanoriai privalo registruotis www.mesdarom.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.