JAV klimato pasiuntinys prieš COP26 konferenciją vyksta į Kiniją ir Japoniją

JAV pasiuntinys klimato klausimams Johnas Kerry antradienį išvyksta vizito į Japoniją ir Kiniją, Vašingtonui siekiant suteikti impulsą prieš lapkritį numatytą svarbų viršūnių susitikimą dėl kovos su pasauliniu atšilimu.

Klimato kaitos eitynės Vilniuje. <br>V.Skaraičio nuotr.
Klimato kaitos eitynės Vilniuje. <br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2021, 10:39 AM

Balandį Kinijoje jau viešėjęs J.Kerry vyks į Tiandziną „pratęsti diskusijų dėl svarbiausių klimato krizės aspektų“, nurodė Valstybės departamentas pirmadienį išplatintame pranešime.

Per šią kelionę, kuri baigsis penktadienį, buvęs valstybės sekretorius taip pat susitiks su klimato klausimus kuruojančiais kolegomis Tokijuje, su kuriais aptars pastangas skatinti kolektyvines pastangas dėl klimato, priduriama pranešime.

JAV pasiuntinio kelionė į Aziją „prisideda prie Jungtinių Valstijų dvišalių ir daugiašalių pastangų didinti tikslus dėl klimato“ prieš Jungtinių Tautų Klimato kaitos konferenciją (COP26), kuri lapkritį vyks Glazgo mieste Škotijoje.

Po J.Kerry vizito Šanchajuje balandžio viduryje abi šalys išplatintame bendrame pareiškime nurodė sutarusios bendradarbiauti kovos su klimato kaita klausimu. Tačiau liepos pabaigoje Pekinas pareiškė, kad šis bendradarbiavimas priklausys nuo „bendros dvišalių santykių būklės“.

Rugpjūčio pradžioje paskelbtoje Tarpvyriausybinės klimato kaitos komisijos (IPCC) ataskaitoje nedviprasmiškai pripažįstama, kad pasaulio klimatas šyla greičiau nei buvo prognozuota ir kad šį procesą labiausiai lemia žmogaus veikla.

Kelerius metus rengtoje ataskaitoje, patvirtintoje 195 šalių, įspėjama, kad 1,5 Celsijaus laipsnio atšilimo riba, nustatyta Paryžiaus klimato sutartimi, bus viršyta jau maždaug 2030 metais – dešimtmečiu anksčiau negu buvo prognozuota vos prieš trejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.