Aplinkosaugininkai nuleido rankas – smarvės šaltinio Kauno taip ir nesurado

Prieš savaitę Kaune ir pakaunėje kelias dienas tvyrojo keistas dvokas. Paskutinis pranešimas apie tai gautas šeštadienį. Specialistai tyrė galimus šaltinius, bet nustatyti, iš kur smarvė kilo, nepavyko.

Nuotekų valyklos kompostas smirda prie daugiabučio tvarkomoje teritirijoje<br>V.Kapočiaus nuotr.
Nuotekų valyklos kompostas smirda prie daugiabučio tvarkomoje teritirijoje<br>V.Kapočiaus nuotr.
Kauną gaubusio dvoko šaltinio specialistams atrasti taip ir nepavyko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauną gaubusio dvoko šaltinio specialistams atrasti taip ir nepavyko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 4, 2021, 2:15 PM

Pirmieji skundai dėl mieste ir Kauno rajone tvyrančio blogo kvapo pasipylė rugpjūčio 23-iąją. Gyventojai skundėsi, kad vieniems ji primena kanalizacijos, kitiems – atliekų dvoką.

Kauno savivaldybės atstovai jau kitą dieną tikrino įvairius objektus, iš kur smarvė galėjo sklisti. Jų akys krypo į Kauno regiono atliekų tvarkymo centrą, bet tokia versija nepasitvirtino.

Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė sakė, jog vienintelė versija – dvokas pasklido nuo tręšiamų laukų.

Dvoko šaltinių ieškojo ir Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos specialistai. Inspekcijos viršininkė Rasa Žitkevičiūtė sakė, kad inspektoriai tikrino atliekų surinkimo aikšteles, sąvartynus, nuotekų išleistuvus, tačiau pažeidimų nebuvo aptikta.

„Vėliau patikrinome ir didelių pakaunės ūkių valdas. Paaiškėjo, kad tuo metu, kai smarvė pasklido, ūkininkai savo laukų netręšė“, – aiškino R.Žitkevičiūtė.

Inspekcijos vadovė pasakojo, kad paskutinį pranešimą apie nemalonius kvapus gavo rugpjūčio 28-osios naktį. Bendruoju pagalbos telefonu paskambinę Baltų prospekto gyventojai skundėsi, kad junta fekalijų dvoką. Į nurodytą vietą nuvykę inspektoriai dvoko šaltinio taip pat neaptiko.

Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė sakė, kad bendravo su kur kas seniau Kaune dirbančiais aplinkosaugininkais, bet tokio atvejo, koks buvo susidaręs Kaune, niekas neprisimena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.