Klimato aktyvistai užblokavo judriausią JK greitkelį: sulaikyta 14 žmonių

Klimato protestuotojai Jungtinėje Karalystėje (JK) penktadienį jau trečią kartą šią savaitę užblokavo judriausią Londono greitkelį M25 ir šalies transporto sekretorius pareikalavo policijos imtis „skubių veiksmų“ patraukti žmones nuo kelio.

Klimato aktyvistai Jungtinėje Karalystėje. <br>ZP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Klimato aktyvistai Jungtinėje Karalystėje. <br>ZP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2021, 2:31 PM

Šias demonstracijas organizuojanti grupė „Insulate Britain“, kuri reikalauja vyriausybės imtis veiksmų apšiltinant namus, nurodė, kad 79 žmonės mėgino užblokuoti greitkelį praėjus vos kelioms valandoms po to, kai buvo paleisti iš nelaisvės po panašių protestų anksčiau šią savaitę.

Transporto sekretorius Grantas Schappsas teigė: „Tai pavojinga ir neproduktyvu. Visi sutinkame, kad būtina kovoti su klimato kaita, tačiau toks elgesys nieko nepasiekia, kelia pavojų vairuotojams ir didina taršą. Tikiuosi, kad policija imsis skubių veiksmų patraukti žmones nuo kelio.“

Sario grafystės policija penktadienį nurodė: „Šįryt buvome informuoti apie protestuotojus M25. Sulaikyta 14 žmonių. Netrukus po 9 val. taip pat gavome informaciją apie protestuotojus M3. Esame įvykio vietoje ir sulaikome žmones.“

Šalies vidaus reikalų sekretorė Priti Patel anksčiau taip pat pažėrė kritikos „savanaudiškiems“ protestuotojams, kai šie judriausiame JK greitkelyje trečiadienį antrą kartą per tris dienas užblokavo kelią tūkstančiams vairuotojų.

„Insulate Britain“ savo ruožtu nurodė, kad grupės „veiksmai tęsis tol, kol vyriausybė įsipareigos iki 2030 m. apšiltinti visus 29 mln. JK esančių nesandarių namų, kurie yra vieni seniausių ir neekonomiškiausių visoje Europoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.