JAV reikalauja iš Kinijos dar daugiau pastangų kovoje su klimato kaita

Pekinui paskelbus, kad užsienyje nebestatys anglimi kūrenamų elektrinių, Jungtinės Valstijos pareikalavo Kinijos vadovybės dar daugiau pastangų kovoje su klimato kaita savo šalyje.

Xi Jinpingas. <br>SI/Scanpix nuotr. 
Xi Jinpingas. <br>SI/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2021, 11:09 AM

„Mes sveikiname šį pareiškimą, tačiau kartu manome, kad turi būti daroma dar daugiau“, – trečiadienį JT Generalinės Asamblėjos kuluaruose Niujorke sakė JAV vyriausybės atstovas.

JAV norėtų „daugiau sužinoti apie papildomus žingsnius“, kurių gali imtis Kinija, „kad toliau mažintų savo šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas“, – kalbėjo JAV atstovas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas antradienį JT Generalinės Asamblėjos visuotiniuose debatuose pareiškė, kad Kinija užsienyje nebestatys anglimi kūrenamų elektrinių. Kinija, įgyvendindama savo Naujojo šilko kelio projektą, daugelyje šalių vykdo infrastruktūros ir kitus statybos projektus – ir iki šiol buvo atvira ir iš anglių gaunamai energijai.

Kinija šiuo metu yra daugiausiai šiltnamio efektą sukeliančių dujų į atmosferą išmetanti pasaulio šalis. Pekinas daug investuoja į anglies energiją ir savo šalyje, kad užtikrintų ekonomikos augimą. Kinijos vyriausybė paskelbė, kad dar iki 2030 metų sumažins CO2 emisijas. Iki 2060-ųjų šalis nori tapti neutrali CO2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.