Darbinga diena Klaipėdos aplinkosaugininkams: nustatyti net keli pažeidėjai

Vakarykštė diena Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams buvo ypač darbinga, Skuodo ir Rietavo sav. nustatyti pažeidėjai, neteisėtai laikę ar naudoję medžioklės ir žvejybos įrankius. Už aplinkosauginius pažeidimus asmenys patraukti administracinėn atsakomybėn.

Už aplinkosauginius pažeidimus asmenys patraukti administracinėn atsakomybėn.<br>V.Skaraičio nuotr.
Už aplinkosauginius pažeidimus asmenys patraukti administracinėn atsakomybėn.<br>V.Skaraičio nuotr.
Už aplinkosauginius pažeidimus asmenys patraukti administracinėn atsakomybėn.<br>AAD nuotr. 
Už aplinkosauginius pažeidimus asmenys patraukti administracinėn atsakomybėn.<br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Aplinkos apsaugos departamentas

Oct 1, 2021, 3:34 PM

Dienos metu aplinkosaugos pareigūnai nustatė asmenį, neturintį teisės medžioti ir pastačiusį spąstus bebrams gaudyti Skuodo rajone. Asmeniui, pažeidusiam medžioklės reikalavimus gresia bauda iki 1800 eurų ir paimti spąstai.

Pagal turimą informaciją buvo patikrintos dvi sodybos Skuodo ir Rietavo sav. Skuodo rajone, sodyboje rastos kilpos laikiniams gyvūnams gaudyti. Už tai pažeidėjui gresia bauda iki 800 eurų ir paimtos kilpos.

Tęsiant reidą Rietavo sav. aplinkosaugininkams patikrinus sodybą rastas ne mėgėjų žvejybos įrankis – venteris, asmeniui gali tekti susimokėti iki 200 eurų baudą. Taip pat paimtas neteisėtas žvejybos įrankis – venteris.

„Gaila, tačiau vis dar aptinkame pažeidėjų neteisėtais įrankiais žvejojančių ar gaudančių laukinius gyvūnus. Svarbu atkreipti dėmesį, kad kilpos ir spąstai – vieni brutaliausių naudojamų neteisėtų medžioklės įrankių. Su kilpa pagautas gyvūnas, blaškosi, norėdamas išsilaisvinti, kol užsismaugia.

O už galūnių spąstais sugautas gyvūnas patiria ne ką mažesnes kančias, nes neužtikrinama staigi gyvūno žūtis“, – teigia Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Pasak aplinkosaugininko, svarbiausia, kad paimti brutalūs įrankiai nebus panaudoti. „Be to, sodybos mums jau bus žinomos, taigi jų lauks tolimesni patikrinimai“, – įspėja aplinkosaugininkas.

Primename, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995 arba 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.