„Dolce&Gabbana“ žengė drąsų žingsnį: naudos tik ekokailius

Italijos mados namai „Dolce & Gabbana“ antradienį paskelbė, kad nuo šių metų savo kolekcijose nebenaudos kailių, taip prisijungdami prie daugelio kitų prabangos prekių ženklų, ieškančių humaniškesnių alternatyvų.

Dolce&amp;Gabbana atsisako natūralių kailių.<br>AFP/Scanpix nuotr. 
Dolce&amp;Gabbana atsisako natūralių kailių.<br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2022, 4:39 PM, atnaujinta Feb 1, 2022, 4:48 PM

„Dolce & Gabbana“ siekia tvaresnės ateities, kurioje nebesvarstoma naudoti gyvūnų kailių“, – sakoma komunikacijos atstovės Fedele Usai pranešime.

Tačiau, siekdama išsaugoti kailių meistrų įgūdžius, bendrovė teigė, kad „toliau bendradarbiaus su šio amato meistrais kuriant drabužius ir aksesuarus iš ekokailio – tvarios dirbtinio kailio alternatyvos, kurioje naudojamos perdirbtos ir perdirbamos medžiagos“.

Kažkada buvęs turto ir statuso simbolis, gyvūnų kailis pastaraisiais metais tapo visai nepopuliarus tarp dizainerių, o mados gigantai „Chanel“ ir „Gucci“ nustojo jį naudoti.

Kai kas, pavyzdžiui, „Armani“, atsisakė naudoti ir angoros vilną, nes jiems kelia susirūpinimą žiaurus elgesys su angoros triušiais ir jų kailių lupimo metodai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.