Danėje pastebėta teršalų, spėjama, jog gali būti aliejus

Danės upėje, maždaug trijų šimtų metrų ruože, antradienio vakarą pastebėti teršalai.

Danės upė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Danės upė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2022, 9:18 PM

„Buvo pasirodžiusi nedidelė plėvelė, neaiškios kilmės. Užtvėrėme boninėmis užtvaromis. Teršalai buvo pastebėti tarp Biržos ir Pilies tilto“, – BNS sakė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyresnysis specialistas Linas Pušinskis.

„Panaudoti naftos neutralizatoriai, bonines užtvaras palikome. Kiek galėjome, išskaidėme, darbus baigėme, nes sutemo. Jei bus poreikis, trečiadienį bus pratęsti“, – teigė ugniagesių atstovas.

Anot jo, informacija apie taršą, kuri driekėsi maždaug trijų šimtų metrų ruože ir apie dešimties metrų pločio, buvo perduota aplinkosaugininkams, šie paėmė mėginius.

„Taršos šaltinių neradome nei mes, nei aplinkosauga. „Klaipėdos vandenys“ atidarinėjo šulinius, kur sueina į Danę lietaus drenažai. Taršos neaptiko“, – sakė L. Pušinskis.

Anot jo, teršalai neskleidė naftos kvapo.

„Iš pirmo žvilgsnio, gali būti gamtiniai aliejai. Viena prielaidų, kad gali būti iš maitinimo įstaigos“, – teigė L. Pušinskis.

Didžiulė tarša naftos produktais Danės upėje buvo užfiksuota ir paskutinę praėjusių metų dieną. Dėl incidento tuomet buvo paskelbta ir ekstremali situacija. Teršėjo nustatyti nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.