Nerimą karo akivaizdoje galima perkelti į kūrybą iš antrinių žaliavų

Aktorė Justė Zinkevičiūtė su laida „Švarūs miestai – švari Lietuva“ jau trečiąjį televizijos sezoną leidžiasi į kelionę po Lietuvos miestus ir šiais metais ketina dar daugiau dėmesio skirti tvarumui, žiedinei ekonomikai, tvarioms maisto grandinėms, rūšiavimui ir tvarioms pakuotėms.

Milda Paukštė ir dukra Vente.<br>Laidos stop kadras
Milda Paukštė ir dukra Vente.<br>Laidos stop kadras
Rankdarbiai. <br>Laidos stop kadras
Rankdarbiai. <br>Laidos stop kadras
SOMI plėvelės gamyba.<br>Laidos stop kadras
SOMI plėvelės gamyba.<br>Laidos stop kadras
Vizitas SOMI.<br>Laidos stop kadras
Vizitas SOMI.<br>Laidos stop kadras
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-03-11 15:10

Šį kartą Justė lankosi Vilniaus senamiestyje „Denim Diares“ įkūrėjos Mildos Paukštės studijoje, kurioje iš seno džinso gimsta nauji kūriniai. Milda Paukštė, kaip ir daugelis Lietuvos gyventojų, visomis mintimis ir visa širdimi palaiko šiandien sunkiai kovojančių už savo nepriklausomybę ukrainiečių siekius.

Garsi moteris siūlo savo skausmą ir nerimą nukreipti į konkrečius darbus: tvarkymąsi, rūšiavimą ar rankdarbius. Milda drauge su dukryte Vente siuva mėlynai – geltonas širdeles, kuriomis gali pasipuošti pačios arba padovanoti savo draugams. Jos naudoja mėlyną audinį iš perdirbto džinso bei geltonas širdeles. Taip, dirbdamos kartu, ne tik nurimsta, bet ir patiria kūrybos džiaugsmą.

Pandemijos metu ir karo akivaizdoje tenka ir užsisakyti, ir patiems išsiųsti daug siuntinių. Justė Zinkevičiūtės laidoje „Švarūs miestai – švari Lietuva“ papasakos kaip sukelti kuo mažiau žalos aplinkai siunčiant įvairias pakuotes.

Kokias pakuotes rinktis, kas yra vienalytės pakuotės, papasakos inovatyvius, pridėtinę vertę kuriančius ir išteklius tausojančius pakavimo sprendimus, siūlančios pakuočių gamintojos „SOMI“ direktorė Ingrida Slidžiauskienė.

Šį įmonė priklauso „Ateities pakuotės“ klubui, kurio tikslas – skatinti Lietuvos gamintojus ir importuotojus naudoti ekologiškesnes pakuotes, dalintis gerosiomis praktikomis šioje srityje, įgyvendinti aplinkosaugines iniciatyvas ir Lietuvos visuomenėje ugdyti ekologinį sąmoningumą. Įmonės darbuotojų sukurta programa „From save to safe“ leidžia akivaizdžiai kalbėti ne tik apie taupumą, bet ir aplinkos tausojimą.

Kas yra pertempta plėvelė, kaip patikrinti ar tavo paruoštas krovinys yra stabilus ir dar daug naudingos informacijos sužinosite šeštadienį 11 val. laidoje „Švarūs miestai – švari Lietuva“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.