Prie upelio automobilių dalimis atsikratęs teršėjas – nustatytas: gresia 2 tūkst. eurų siekianti bauda

Aplinkos apsaugos departamento Pakruojo aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai, gavę pranešimą, kad Laimučių kaime, Klovainių seniūnijoje, Pakruojo rajone, išmestos išardytų automobilių atliekos. Atlikę tyrimą, aplinkosaugininkai susekė teršėją ir jam gresia iki 2 tūkst. eurų bauda.

Prie upelio automobilio dalis išmetęs teršėjas – nustatytas: gresia 2 tūkst. eurų siekianti bauda.<br>AAD nuotr. 
Prie upelio automobilio dalis išmetęs teršėjas – nustatytas: gresia 2 tūkst. eurų siekianti bauda.<br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Apr 14, 2022, 1:58 PM

Praėjusį mėnesį, aplinkosaugos pareigūnai, nuvykę į nurodytą vietą, Mažupės upelio pakrantėje ir pačiame upelyje rado „Peugeot“ ir „Citroen“ automobilių plastikinių detalių, sėdynių dalių, naudotų padangų.

Atliekant tyrimą nustatyta, kad išardyto automobilio „Peugeot“ savininkas gyvena Kaune. Apklausus asmenį paaiškėjo, kad minėtą automobilį jis yra perleidęs Radviliškio rajono gyventojui.

„Apsilankėme pas Radviliškio gyventoją ir jis, supažindintas su pareigūnų turima informacija, prisipažino, kad išardė abu automobilius, jų kėbulus pridavė į metalo supirktuvę, o likusias atliekas atvežė ir išmetė prie upelio“, – sakė Pakruojo AAI viršininkas Robertas Jagminas.

Radviliškio rajono gyventojas už aplinkos užteršimą nepavojingomis atliekomis patrauktas administracinėn atsakomybėn ir jam gresia bauda nuo 550 iki 1500 eurų, taip pat teks susimokėti ir už transporto priemonių išardymą neturint leidimo – taikoma nuobauda nuo 300 iki 560 eurų.

Pažeidėjui įteiktas privalomasis nurodymas sutvarkyti atliekas ir priduoti teisėtiems atliekų tvarkytojams. Privalomąjį nurodymą asmuo įvykdė nedelsdamas.

„Itin svarbu priminti, kad buitines atliekas, plastiką, metalą, kartoną, popierių ir stiklą galite išmesti tam skirtuose rūšiavimo konteineriuose. O tokias atliekas, kaip automobilių padangos, statybinės ar stambiosios atliekos, asmenys gali nemokamai atiduoti stambiųjų atliekų surinkimo aikštelėms“, – priminė Pakruojo AAI viršininkas.

Pasak aplinkosaugininko, asmenys, nelegaliai ardantys transporto priemones, anksčiau ar vėliau paklius pareigūnams į akiratį ir privalės atsakyti teisės aktų nustatyta tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.